L'Hort Solidari de Sant Julià arriba a la segona edició amb 30 pagesos

El comú calcula que els productes conreats podran abastir una cinquantena de famílies mitjançant Càritas Parroquial

Comentaris

Les plantes per a l'Hort Solidari han arribat aquest dilluns al comú de Sant Julià de Lòria.
Les plantes per a l'Hort Solidari han arribat aquest dilluns al comú de Sant Julià de Lòria. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'Hort Solidari de Sant Julià de Lòria inicia la segona temporada amb la participació de 30 agricultors que, amb els seus productes, ajudaran més de 50 famílies que necessiten suport de Càritas Parroquial. La iniciativa s'ha presentat aquest dilluns amb la presència del cònsol major, Josep Majoral i d'un dels agricultors, Antoni Servat. 

L’organització, la coordinació i la publicitat del projecte va a càrrec del comú que també acorda amb els agricultors els aliments que conrearan, les quantitats, en quines condicions, i en farà el seguiment. Les plantes són subministrades, de manera gratuïta, per Tot Natura. Majoral ha destacat que "Sant Julià és una parròquia solidària, per norma general". L'altra aspecte positiu, segons el cònsol, és que "s'ha transmés aquesta necessitat de col·laboració".

En aquest sentit ha volgut subratllar que hi ha 20 pagesos que aniran a buscar les plantes que ofereix Tot Natura però que n'hi haurà 10 que faran servir les seves. L'any passat l'ajuda va arribar a 52 famílies que anaven a buscar els productes conreats al Rebost Solidari. "Aquest any no sé quantes famílies hi haurà però crec que estarem en una xifra semblant a la de l'any passat", També ha fet esment a la posició capdavantera de Sant Julià com a parròquia a més explotacions agrícoles. "Això ho ha facilitat molt. Ens coneixem tots". 

La primera collita de l'Hort Solidari va arribar a Càritas el mes de juliol de l'any passat amb enciams i bledes a cogombres i alguna altra hortalissa. L'agricultor lauredià, Antoni Servat, ha anat a recollir part del seu planter, i ha dit que, ja abans de l'inici del projecte, sempre que li sobrava alguna cosa de l'hort intentava donar-ho. "S'ha de procurar que les collites de l'hort no es facin malbé". Finalment, Montserrat Puig de Tot Natura ha indicat que "l'objectiu és ajudar a la gent més necessitada".

Comentaris

Trending