El sector hoteler del Pas alerta del risc d’agafar la fama “d’esquí de borratxera”

Alguns establiments lamenten la mala imatge que molts turistes s’emporten de la població després de patir les festes als carrers que s’estan vivint al llarg d’aquest hivern

Aglomeració al Pas de la Casa.
Aglomeració al Pas de la Casa.

El sector hoteler del Pas de la Casa veu amb preocupació la situació que està vivint aquest hivern a la localitat, amb festes i aglomeracions multitudinàries al carrer. Des dels establiments s’alerta que, més enllà del risc sanitari -encara en plena pandèmia- i de les molèsties que es generen, també estan provocant una mala imatge de la població. Lamenten especialment que alguns dels seus clients ja associen amb “l’esquí de borratxera”.

L’arribada de la temporada d’hivern va portar bones notícies al Pas: el retorn del turisme. I, a més, amb bones xifres de visitants. El problema és el fet que una part d’aquests, més enllà d’esquiar, també volen passar-ho bé a la nit. I això ha coincidit amb un context de tancament -almenys fins divendres- de l’oci nocturn. La conseqüència ha estat que s’han fet moltes festes al carrer, amb aglomeracions de persones sense cap mesura de seguretat sanitària. I, a més, provocant soroll i brutícia.

Des d’alguns establiments hotelers es lamenta aquesta situació. I és que avisen que ja no és només que generin problemes i molèsties als veïns. També, apunten, empipen molts turistes que volen una certa tranquil·litat. I, de retruc, s’està incrementant una fama del Pas que consideren que no és la més convenient.

Vehicles de policia al Pas de la Casa.

Relacionat

Els veïns del Pas se senten abandonats

Un bon exemple del malestar que les festes al carrer generen és el correu electrònic que ha volgut compartir amb Altaveu un dels establiments pascasencs. En ell, el client expressa la “pena” que li provoca “l’ambient que s’ha instal·lat” al poble. I el compara sense cap pudor amb allò que es viu a la localitat mallorquina de Magaluf. “És un paradigma del que anomenem turisme de borratxera. El Pas, en els darrers anys, s’ha convertit en el que podríem anomenar esquí de borratxera”, denuncien, tot advertint que això “allunya i ho continuarà fent molts dels que gaudim de l’ambient més tradicional de l’esquí”.

Des del sector s’apunta que el problema no és pas nou. Cert, però, que potser es magnifica per la pandèmia i pel tancament de l’oci nocturn. “Quan estava obert, també hi havia gent al carrer”, recorda un dels empresaris consultats per Altaveu. Hi ha parts de la població que “són insuportables de nit ara i abans, quan no hi havia coronavirus”. En aquest sentit, s’apunta que alguns allotjaments ofereixen preus molts baixos, entre altres coses pel seu estat, i això acaba atraient un client jove.

El problema el tenen sobretot, apunten les fonts consultades, aquells hotels que se situen a les zones més cèntriques, com ara l’avinguda d’Encamp. Alguns han fet inversions els darrers anys per, per exemple, intentar aïllar l’ambient exterior. Però no sempre és possible. “Si sota de la finestra tens mil persones cridant, poc es pot fer”, apunten.

Des de la Unió Hotelera, el seu gerent, Jordi Pujol, també admet que “a nivell d’imatge”, la situació “preocupa”. Apunta, això sí, que “tampoc és diferent d’altres anys”, malgrat que “amb les restriccions es podia esperar” i que “no ens va en benefici”. Per tant, “hem d’intentar evitar-ho”.

Una esperança sí que es té: la reobertura de l’oci nocturn. Govern va anunciar que a partir de divendres el sector podrà tornar a posar-se en marxa. Es confia que, si bé no faci desaparèixer del tot les molèsties, com a mínim els redueixi. “Espero que amb l’aixecament de les restriccions es veurà menys gent al carrer”, indica Pujol.

Comentaris (23)

Trending