Els veïns del Pas se senten abandonats

(AMB VÍDEO) Per enèsima nit hi ha hagut aldarulls a la localitat fronterera, on la policia ha incrementat els controls sense arribar a fer cap detenció

https://youtu.be/Z647YqVGNSs

“El de sempre.” Els veïns del Pas de la Casa no es volen acostumar als incidents que, especialment durant la temporada hivernal, es viuen molt sovint. Després d’un any sense pràcticament activitat degut al tancament de fronteres per la pandèmia, enguany s’ha reprès el moviment i, en conseqüència, el malestar. La situació sanitària agreuja el neguit. No és que hi hagi més batusses que altres períodes. Ara bé, els veïns consideren que hi ha peatges que no els pertoca pagar. Se senten, en certa manera, abandonat.

La policia, davant l’arribada d’uns 1.800 joves belgues aquests darrers dies, ha incrementat tímidament els controls aquesta darrera nit. De fet, els veïns mateix temien un increment de la intensitat dels aldarulls, que s’ha donat a mitges. El desenfrenament hi ha estat. La barreja d’alcohol i altres, també. Però més enllà d’algunes identificacions a individus que anaven passats de voltes, no ha calgut practicar cap detenció segons fonts policials.

Això sí, els veïns reclamen més atenció de les autoritats, parroquials i estatals. I malgrat que són conscients que una part important de la generació de riquesa de la localitat i del país en general depèn de la temporada hivernal, reclamen als empresaris, des de l’allotjament a la restauració, que no fomentin la davallada de la qualitat del turisme. Ni de pràctiques que acaben suposant una brutícia general respecte de la qual no hi ha manera de posar ordre. I respecte d’aquest fet, de la manca d'higiene, sí que hi ha malestar i indignació.

Comentaris (5)

Trending