Sant Julià treballa per tenir el 60% d’enllumenat d’eficiència energètica

La parròquia convoca un concurs per a adquirir el material necessari per aconseguir l’estalvi energètic i que, en les pròximes setmanes, el centre de la vila compte amb aquest tipus d’il·luminació

Treballadors comunals a Sant Julià de Lòria.
Treballadors comunals a Sant Julià de Lòria. Comú Sant Julià

Al BOPA s’ha publicat l’edicte referent al concurs per al subministrament de material relacionat amb l’eficiència i l’estalvi energètic per a l’enllumenat públic de Sant Julià de Lòria. Amb aquesta adquisició i el que ja es té emmagatzemat, el centre de la vila tindrà un percentatge de llums LED del 60%, que el comú anirà augmentant fins que aquest sigui el tipus d’il·luminació imperant a la parròquia.

D’aquesta manera, el comú busca seguir amb el compromís de reduir les emissions de CO2, que es va refermar amb la celebració de la primera Jornada de Sostenibilitat, durant la qual es va presentar el pla director del desenvolupament energètic de la parròquia. L’adquisició del nou material i el que ja es té  permetrà implementar enllumenat de baixes emissions a l’avinguda Rocafort i Francesc Cairat, els carrers de Lòria, Carvajal de Hué i Bonaventura Riera, la plaça Sant Roc i la carretera de la Rabassa.

Actualment, a Sant Julià, ja hi ha indrets que compten amb il·luminació LED. Concretament, CG1 des de La Margineda fins la rotonda d’Aixovall, els aparcaments del Prat Nou i de les feixes del Rabaló, la plaça de la Germandat o l’avinguda Verge de Canòlich, entre altres. El cònsol major, Josep Majoral, ha volgut destacar l’esforç que s’està fent des del comú per assolir l’objectiu de fer la parròquia un referent mediambiental i del sector de les energies renovables.

Comentaris

Trending