Sant Julià tira endavant les primeres actuacions per prevenir els efectes de les torrentades

Millores en les canalitzacions, canvi de reixes i neteja d’embornals són alguns dels treballs que es començaran a fer per evitar inundacions

Reunió tècnica per prevenir els efectes de les torrentades
Reunió tècnica per prevenir els efectes de les torrentades Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria ha celebrat la segona reunió tècnica després de les fortes precipitacions del passat 29 de juny i que van causar diversos problemes. Després d’una revisió integral de la parròquia, des del departament d’Urbanisme ha establert diferents punts d’actuació. En aquest cas s’han de millorar les canalitzacions a la zona de la Costa de Nagol, a la carretera de la Rabassa i a la d’Aixirivall, entre altres.

Les fortes pluges viscudes el passat 29 de juny van afectar diverses zones de la parròquia amb petits corriments de terres i inundacions en alguns baixos. Per prevenir que situacions com aquesta, el cònsol major, Josep Majoral ha presidit la segona reunió tècnica que ha comptat amb l’oposició i els integrants del departament d’Urbanisme i dels serveis d’Aigües i Higiene i Via Pública.

Després de revisar els diferents punts conflictius, s’han establert diferents punts d’actuació. En un comunicat, la corporació explica que pel que fa a les xarxes pluvials, es milloraran les canalitzacions i evacuacions a la zona de la Costa de Nagol, a la carretera de la Rabassa i a la d’Aixirivall. A més, s’incidirà en la recollida d’aigües a la zona del Molí, Rocacorba i Verge de Canòlich, substituint les reixes actuals per altres amb més capacitat de pas d’aigua. Als dos torrents del Trillà i de Nagol, es faran dics i es millorarà la canalització.

En la trobada s’ha informat que del repàs fet pels serveis d’Aigües i Higiene i Via Pública al 50% de la parròquia caldrà netejar una cinquantena de reixes, arquetes i embornals a més de canviar una desena de reixes per aconseguir un major calat d’aigua.

L’objectiu és que en un termini de deu dies es pugui tenir una radiografia total de la situació i es puguin establir les prioritats.

Comentaris

Trending