Sant Julià rep amb ‘eufòria’ els canvis a Naturlandia

El cònsol reconeix que el fitxatge d’Ajona estava mig embastat quan va esclatar la crisi del coronavirus i assegura que liquidar Ordóñez i el seu lloctinent no ha costat un euro al comú

Xabier Ajona es dirigeix al personal de Camprabassa en les instal·lacions de Naturlandia.
Xabier Ajona es dirigeix al personal de Camprabassa en les instal·lacions de Naturlandia. COMÚ DE SANT JULIÀ

El canvi de direcció a Naturlandia, o el que és el mateix, la incorporació de Xabier Ajona a Camprabassa, ha portat certa eufòria, per dir-ho d’alguna manera, a Sant Julià. La parròquia laurediana esperava moviment a la Rabassa. I el fitxatge del fins ara director d’Arcalís ha estat celebrat. Un dels més satisfets és el cònsol lauredià -i president de Camprabassa- Josep Majoral que es fixa com a primer repte “la professionalització” del consell d’administració de la societat. “Si aconseguim això ja serà un primer pas.”

Majoral ha presidit aquest divendres el consell d’administració de Camprabassa que ha designat formalment Ajona director general de la societat i, en conseqüència de Naturlandia, tot i que no prendrà possessió del càrrec fins l’1 de juny. Després el cònsol i el nou màxim executiu de l’ecoparc lauredià ha estat presentat formalment a tots els treballadors del centre lúdic de la Rabassa. Els canvis han estat ben valorats per la minoria comunal de Desperta Laurèdia, que tot i això no dóna pas cap xec en blanc.

Xabier Ajona presentant una campanya hivernal de Vallnord Arcalís amb el 'Pura emoció' com a eslògan.

Relacionat

Naturlandia fitxa el director d’Arcalís

Majoral ha explicat a l’Altaveu que el fitxatge d’Ajona s’estava gestant des de feia temps. De fet, “ho volíem tancar el març, però va venir el confinament” i fins que no s’ha retornat a una certa normalitat no s’ha acabat de concloure la incorporació del fins ara màxim executiu de Secnoa. “Ja vam dir que ho faríem al març i normalment miro de complir el que dic”, ha afirmat el cònsol lauredià.

Majoral assegura que el nou director "vol fer equip" i que serà a ell a qui li correspondrà fer les valoracions oportunes de personal de què disposa

La sortida del fins ara director de Naturlandia, Enric Ordóñez, i el seu lloctinent, Roger Vázquez, no suposa cap cost per a les arques públiques. Ordóñez exercia a través d’un contracte de prestació de serveis a una societat seva. La relació s’acabava sense indemnització quan el contractant ja no necessitava els serveis de la prestadora. De la seva part, Vázquez exercia com a professional liberal, com a autònom, en condicions similars, segons el cònsol.

De la resta de personal, fins i tot el que va arribar a Naturlandia amb la confiança d’Ordóñez, com ara Manuel Robles, tothom continuarà als seus llocs. “Serà el nou director a qui li correspondrà fer les valoracions oportunes”, ha recordat Majoral que hi ha afegit que Ajona “vol fer equip” i te la vocació “de construir i no destruir”. La idea primera del nou director general de Naturlandia és treure rèdit de tot el que hi ha a l’ecoparc. D’explotar allò que ja funciona, com el Tobotronc, i reorientar altres activitats que no rutllen prou bé.

Xabier Ajona entre els dos cònsols, Mireia Codina i Josep Majoral.

Relacionat

Ajona s’incorporarà a Naturlandia l’1 de juny un cop liquidat Ordóñez

“Ajona és de generar sensacions”, manté el cònsol, que diu que caldrà adaptar l’oferta al que vol el visitant. I Majoral posava un exemple a l’atzar, tot dient que si el parc animaler no acaba de funcionar, potser si es possibilita que el visitant pugui donar menjar a les bèsties cobra un nou atractiu. En qualsevol cas, s’ha d’anar avançant. D’anar desenvolupant a poc a poc el projecte que el nou director de Naturlandia té al cap.

Posicionament de la minoria

Desperta Laurèdia ha deixat clar que “ens mostrem favorables a canviar l'actual rumb de Naturlandia, un parc mancat de direcció i estratègia tots aquests anys”, alhora que “per a nosaltres, Naturlandia s'ha de basar en l'experiència d'activitats respectuoses amb el medi natural i la cura de l'entorn de la Rabassa”. La formació liderada per Cerni Cairat ha anunciat que ben aviat demanarà trobar-se amb Ajona per poder tenir un intercanvi d’impressions.

Alhora, la formació que ocupa la bancada de la minoria comunal ha remarcat que “sent fidels al nostre programa electoral, el Prat de Conangle pertany als lauredians i l’accés hauria de ser lliure i gratuït”. Sobre això darrer, el cònsol d’Unió Laurediana-Terceravia ho té clar: “Si el projecte per a la Rabassa és l’accés lliure al pla de Conangle no anirem gaire lluny”. Vaja, que el canvi és celebrat. Una altra cosa és que hi hagi una coincidència total entre els uns i els altres.

Comentaris (5)

Trending