Sant Julià rep entre sorpresa i incredulitat l'anunci del tancament del Museu Fàbrica Reig

El cònsol major, Josep Majoral lamenta la decisió i està obert a parlar amb la família propietària però la sensació és que la decisió és definitiva

Comentaris

Façana de la Fàbrica Museu Reig.
Façana de la Fàbrica Museu Reig. MUSEU FÀBRICA REIG

Sant Julià de Lòria ha rebut entre la sorpresa i la incredulitat el tancament del Museu Fàbrica Reig que es va anunciar aquest dimecres en una roda de premsa. El recinte ha estat un dinamitzador cultural de la parròquia, sent l'eix d'unes visites guiades que seguien un circuit per l'església, la font dels Coms o la part més antiga del carrer Doctor Palau.

El tancament ha estat molt comentat aquest dijous a la parròquia entre uns veïns acostumats a veure els autocars dels visitants aparcats al carrer de Casa Comuna, a la porta del museu i a veure'ls passejar pel centre del poble. Aquesta setmana hi ha hagut arribades diàries d'autocars des de França i de ciutats llunyanes com Nantes, a més de 700 kms de Sant Julià. A més, és un dels museus més visitats d'Andorra i ha destacat per la qualitat de les seves exposicions. 

La presidenta de la Fundació Reig, Deborah Ribas explica els motius del tancament en presència de la directora, Maria Martí.

Relacionat

El Museu Fàbrica Reig tanca portes i es podrà visitar virtualment

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral ha lamentat l'anunci del tancament i està obert a parlar amb la família propietària per mantenir-lo obert tot i que respecta la decisió. Es dona la circumstància que el museu forma part de la candidatura de la parròquia com a ciutat creativa de la Unesco i aquest mateix mes s'ha de saber la decisió. 

La consellera comunal de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché ha parlat de "sorpresa i estupefacció" pel fet que el museu ja només es pugui visitar de manera virtual a partir del 9 de gener. La sensació generalitzada, però, és que serà molt difícil que el patronat de la Fundació Reig reconsideri la decisió una vegada s'ha fet pública.

Comentaris

Trending