El Museu Fàbrica Reig tanca portes i es podrà visitar virtualment

L'exposició de fotos de Julià Reig Roqueta serà la darrera i es podrà veure fins el 9 de gener

Comentaris

La presidenta de la Fundació Reig, Deborah Ribas explica els motius del tancament en presència de la directora, Maria Martí.
La presidenta de la Fundació Reig, Deborah Ribas explica els motius del tancament en presència de la directora, Maria Martí. BRU NOYA

El Museu Fàbrica Reig de Sant Julià de Lòria tancarà les seves portes el 9 de gener amb la cloenda de l'exposició de fotografies de Julià Reig Ribo. A partir d'aquella data es podrà visitar de manera virtual. La pandèmia ha accelerat la decisió que ha adoptat el patronat de la Fundació Reig d'anar renovant els projectes.

La presidenta de la Fundació Reig, Deborah Ribas ha indicat que la instal·lació "ha cobert una etapa i hem assolit els objectius que ens havíem marcat com ara fer arribar als visitants una part important de l'economia andorrana com és el tabac". Inaugurat l'any 2003, el seu tancament  s'emmarca, segons Ribas, "en la voluntat de la Fundació de no eternitzar-se en els projectes".

Al mateix temps, considera que després de la pandèmia, hi haurà una crisi del turisme de masses i que hi ha la tendència a nivell de museus és que es puguin visitar de manera virtual. Durant la seva obertura, el Museu Fàbrica Reig ha acollit 54 exposicions amb 205.000 visitants. El tancament presencial coincideix en el temps amb la decisió de la Unesco sobre la candidatura de Sant Julià de Lòria com a ciutat creativa.

FOTOS HISTÒRIQUES DE SANT JULIÀ

Des d'aquest dimecres i fins el 9 de gener es pot visitar la mostra de fotografies de Julià Reig Roqueta (1875-1942), un dels pioners d'aquest art a Andorra. Es va dedicar durant més de dos decennis a retratar els fets i la gent de la seva parròquia i el seus treballs són excel·lents documents visuals per a l'estudi i l'etnografia d'Andorra i el Pirineu.

En moltes de les fotografies de la mostra apareixen persones sense identificar. S'ha dedicat un espai amb un quadern que conté les fotografies d'aquestes persones desconegudes per tal que els visitants i els seguidors de les xarxes socials del Museu Fàbrica Reig les puguin identificar.

Comentaris (1)

Trending