Sant Julià rep la distinció de Ciutat Europea de l’Esport

La candidatura es va presentar per a la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitants i s’ha confirmat mitjançant una carta que ha enviat l’ACES Europe

Comentaris

La corpració amb la distinció.
La corpració amb la distinció.

El consistori de Sant Julià de Lòria va presentar una candidatura per esdevenir el 2023 Ciutat Europea de l’Esport en la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitats. El president i fundador de la Federació de Ciutats i Capitals Europees de l’Esport (ACES Europe), Gian Francesco Lupattelli, ha confirmat la seva aprovació a través d’una carta adreçada al cònsol major, Josep Majoral.

En la missiva es fa constar que “Sant Julià de Lòria és un bon exemple de l’esport per a tothom com un instrument de salut, integració, educació i respecte, que són els objectius principals d’ACES Europe”. Afegeix, a més, que “s’ha desenvolupat una política esportiva exemplar amb bones instal·lacions, programes i activitats”. A més, es comunica que s’ha creat per l’any vinent la distinció ‘Millor Ciutat Europea de l’Esport’, el que significa que una de les ciutats distingides amb el títol que acaba d’aconseguir la parròquia serà reconeguda com a referència d’Europa.

El reconeixement ha arribat 48 hores després que els cònsols i un equip de tècnics visquessin una jornada amb la visita de Lupattelli i dues persones més per comprovar i analitzar la candidatura presentada pel comú. La parròquia laurediana és la segona d’Andorra en rebre la distinció, que ja va tenir Encamp al 2020.

Comentaris (1)

Trending