Sant Julià recupera el mercat medieval en tota la seva extensió després de l’atur pandèmic

La celebració, que transformarà bona part de l’avinguda Verge de Canòlich -des de l’alçada del Centre Esportiu fins a la plaça Major-, es farà del 23 al 25 de setembre

Laura Rogé i Mireia Codina durant la presentació.
Laura Rogé i Mireia Codina durant la presentació. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Després de la frenada pandèmica, Sant Julià recupera enguany en tota la seva extensió el mercat medieval. La normalitat post-Covid es veurà especialment en el sopar medieval que tornarà a estar acompanyat d’una ballarusca liderada per l’Esbart Laurèdia. La celebració, la dinovena edició del mercat, transformarà bona part de l’avinguda Verge de Canòlich -des de l’alçada del Centre Esportiu fins a la plaça Major- ies farà del 23 al 25 de setembre.

La cap de servei de Cultura del comú lauredià, Laura Rogé, explica que “s’han programat més de 30 activitats diferents per als tres dies, tallers, espectacles, animacions itinerants i activitats familiars a partir dels 0 anys”. Entre altres activitats, Rogé ha destacat un taller de Raku, una tècnica mil·lenària oriental de cocció de ceràmica.

En la presentació del mercat que s’ha fet aquest dilluns, la cònsol menor, Mireia Codina, ha explicat que “enguany el mercat obrirà el divendres per tal que els escolars de la parròquia puguin participar en els tallers que s’hi oferiran i conèixer els diferents oficis que s’hi mostraran”. A més, es preveuen altres activitats, com un concert de música medieval de la mà del musicòleg Antonio Madueño a l’església parroquial el divendres dia 23 a les 9 de la nit.

La normalitat post-covid es retroba també en el tradicional sopar medieval, que torna acompanyat d’una ballaruscaliderada per l’Esbart Laurèdia tot i que estarà oberta a tothom que desitgi afegir-s’hi. El sopar, que inclou a més un espectacle d’humor, té un preu de 30 euros, amb descompte de deu euros per aquelles persones que hi assisteixin abillades amb roba de caràcter medieval.

Comentaris (1)

Trending