Sant Julià obre el santuari de Canòlich tota la setmana per espaiar les visites

La parròquia recupera la celebració amb les mesures sanitàries, amb la missa i el repartiment de pans que es faran a un envelat al costat del temple

Dos lauredians, l'any passat, al costat del santuari.
Dos lauredians, l'any passat, al costat del santuari. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’any passat, la pandèmia va impedir la celebració normal d’una de les festes més tradicionals del país i, particularment, de Sant Julià: la diada de Canòlich. Enguany, tot i que sense recuperar al 100% el que era habitual, sí que es preveu anar més enllà. La missa ja tindrà públic i, a banda, el comú ha anunciat que el santuari romandrà obert des d’aquest diumenge fins al divendres, per evitar aglomeracions.

La voluntat d’aquesta mesura és evitar que tota la gent que vulgui visitar o pujar al temple ho faci en només un dia, el dissabte. D’aquesta forma, s’espaiaran al llarg de tota la setmana. De fet, es repeteix el que ja es va fer l’any passat, amb una molt bona acollida. L’ermita romandrà oberta entre els deu del matí i les sis de la tarda, segons ha informat a les xarxes socials la corporació laurediana.  

Enguany, però, també es recuperaran les celebracions religioses amb presència de públic. Això sí, les misses no es faran a l’interior del santuari. S’instal·larà un envelat a l’exterior per realitzar els oficis, tant els de divendres com els de la jornada central, la de dissabte. Allà també es farà la tradicional benedicció dels pans i el repartiment, que l’any passat es va fer a un aparcament del poble i amb la gent recollint-los des del cotxe.

La missa central tindrà lloc a les dotze del migdia. També es preveu una actuació a càrrec de l’Esbart Laurèdia, que representarà el Ball de Canòlich.

E16XzOOWEAMXTjl

Comentaris

Trending