Sant Julià de Lòria acollirà dos certàmens musicals

El comú i l'escola Harmonia han signat un conveni que ha de permetre a la parròquia laurediana obrir-se a l’esfera internacional en l'àmbit dels concerts

Josep Majoral i Roser Palomero signen l'acord entre el comú lauredià i l'escola Harmonia.
Josep Majoral i Roser Palomero signen l'acord entre el comú lauredià i l'escola Harmonia. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria i l'escola Harmonia han signat aquest dilluns un conveni per la celebració del Premi Lauredià i Diada de l'Acordió i el Gran Premi Musical Lauredià. El primer acte tindrà lloc els dies 10 i 11 de juliol i el segon entre el 12 i el 17 d'octubre.

El Gran Premi Musical Lauredià estarà obert a totes les modalitats d’instruments i a intèrprets de tot el món. La vocació d’aquest concurs és obrir Sant Julià de Lòria a l’esfera musical internacional. En harmonia amb les formes de treballar que predominen avui dia, en aquesta edició les primeres seleccions s’efectuaran en línea.

Els guanyadors finals es desplaçaran fins a Sant Julià de Lòria per competir presencialment a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos lauredià. El jurat haurà de designar el guanyador de cada una de les tres categories de la competició que obtindran, a més del guardó, un premi en metàl·lic.

La directora de l'Escola de Música Harmonia, Roser Palomero, ha detallat que el primer concurs internacional, sota el nom 'Gran Premi Musical Lauredià', estarà obert "a tots els instruments clàssics", i se celebrarà en una única categoria. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'agència italiana Amics de la Música de Verona, que obre la possibilitat de participar a músics de tots els països que no hagin assolit l'edat de 35 anys.

Roser Palomero ha afegit que el concurs compta amb uns "premis molt atractius", ja que el segon i tercer classificats se n'enduran dos en metàl·lic per valor de 1.000 i 2.000 euros respectivament, i el guanyador, tindrà la possibilitat de participar en un cicle de tres concerts per valor de 3.000 euros. A més a més, també s'ha dissenyat el Primer Gran Premi, en què el guanyador optarà a un altre cicle de concerts, en aquest cas cinc, valorats en 5.000 euros.

L'altre concurs presentat aquest dilluns se centrarà en l'acordió. S'hi podran presentar acordionistes de qualsevol nacionalitat d'edats que no superin els 20 anys. Es donarà un trofeu a cadascun dels tres primers classificats i premis de 250 euros (3r premi), 500 euros (2n premi) i 800 euros (1r premi).

Comentaris (1)

Trending