Sant Julià inaugura el nou espai públic a la plaça Major

La zona, formada per dues parcel·les, té fins a 800 m2 dividits en dos nivells amb dues pistes de petanca

El nou espai a la plaça Major de Sant Julià de Lòria
El nou espai a la plaça Major de Sant Julià de Lòria Pilar Candel

Sant Julià de Lòria ha inaugurat, a temps per a la festa, el nou espai públic a la plaça Major. Es tracta de dues parcel·les contigües, que formen una zona de fins a 800 m2. S’ha dividit en dos nivells, que compta amb dues pistes de petanca i lloc per poder fer diverses activitats. Com és tradicional a la parròquia, mossèn Pepe Gisbert ha fet la benedicció “d’aquesta nova plaça, que és un espai de trobada i concòrdia”.

El cònsol major, Josep Majoral, ha explicat que el recondicionament d’aquesta nova zona s’emmarca en el procés de reparcel·lació de la parròquia. L’espai té l’objectiu de dinamitzar i donar vida a la plaça Major, “esperem que la gent vingui a gaudir d’una banda, de les pistes de petanca, i de la parcel·la com a tal”. Majoral ha destacat que la remodelació s’ha fet pensant, principalment, en la gent gran, que té la llar de Lòria just al davant.

Aquest espai està format per dues parcel·les que han sigut cedides per dues famílies de la parròquia, Marfany i Arena. Una d’elles de forma totalment gratuïta, i l’altra, com ha explicat Majoral “per un arrendament molt baix, pràcticament simbòlic”. En aquest darrer cas, s’ha tancat entre comú i els propietaris un contracte anual, que s’anirà renovant cada dotze mesos.

La inauguració d’aquest espai arriba tot just per a poder fer-ne ús a la Festa Major de la parròquia. Tal com ja havia comunicat el comú amb anterioritat, la Marratxa o el Ball Cerdà, entre altres cites, es podran fer a la plaça gràcies a aquesta ampliació.


Comentaris (6)

Trending