Sant Julià inaugura els ‘Murs que parlen’ per avalar la candidatura a la Unesco i la cultura popular

Els tres primers murals tenen com a denominador comú la llegenda de la Dama Blanca d'Auvinyà

Comentaris

Fragment del mural de Sam Bosque.
Fragment del mural de Sam Bosque. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria ha donat aquest divendres el tret de sortida al projecte 'Murs que parlen' amb la inauguració de tres murals centrats en les tradicions i la cultura popular laurediana. El denominador comú de tots tres és la llegenda de la Dama Blanca d'Auvinyà. El cònsol major, Josep Majoral ha explicat que el projecte té dos objectius: impulsar la candidatura a la Unesco de Sant Julià com a parròquia creativa i reconèixer la cultura popular.

Els murals es troben a l'avinguda Verge de Canòlich, al nou vial de la carretera de Nagol i a l'interior de l'Espai Jove de la plaça de la Germandat. Han estat pintats per Naiara Galdós, Sam Bosque i els alumnes de l'Escola d'Art laurediana dirigits per Martín Blanco. Ha explicat que  "la idea era agafar totes les imatges que tinguessin a veure amb la cultura i la tradició d'aquí" per barrejar-les "amb tots els interessos actuals dels joves amb dibuixos senzills". 

La segona pintura és de Sam Bosque. Es tracta d'un mural dividit en dues parts on es mostra, d'una banda, una al·legoria de la Dama Blanca, símbol de la independència i de les llibertats des habitants de les valls tal com narra la llegenda i, de l'altra, una reproducció d'una fotografia del 1971 del Ball de la Marratxa, Naiara Galdós s'ha encarregat de dissenyar la pintura que duu el títol 'Pentinant Sant Julià'. El mur consisteix en una representació de la Dama Blanca a través de la seva cabellera, que protegeix el patrimoni cultural de la vila laurediana.

Comentaris (2)

Trending