Sant Julià inaugura el dipòsit d'aigua de Nagol amb una inversió de 670.000 euros

És una de les obres més importants del mandat i la infraestructura té una capacitat de 700.000 litres

Comentaris

Rossend Duró, Mireia Codina, Josep Majoral i mossèn Pepe durant la benedicció del dipòsit.
Rossend Duró, Mireia Codina, Josep Majoral i mossèn Pepe durant la benedicció del dipòsit. BRU NOYA

El comú de Sant Julià de Lòria ha inaugurat aquest dilluns el dipòsit d'aigua de Nagol, una de les inversions més importants de la legislatura amb 670.000 euros. La infraestructura té una capacitat de 700.000 litres i subministra aigua a tot el poble de Nagol i en una segona fase podria arribar a més indrets de la parròquia. El cònsol major, Josep Majoral ha afirmat que Sant Julià té una de les millors xarxes d'aigua potable d'Andorrra.

La captació es fa al riu de Llumeneres.Tota la xarxa està interconnectada. Majoral ha dit que "el nou dipòsit no era estrictament necessari però s'ha fet en previsió de futur. Ens hem anticipant veient el creixement que està tenint Nagol". Quan l'aigua surt del dipòsit s'analitza i es vigilen els nivells de terbolesa i de clor. Si tot és correcte, a través d'aquesta canonada passa a la xarxa de subministrament i directament, a les llars. Subministra  uns160.000 litres al dia.

Aquesta és una de les inversions que es van considerar de primer nivell en el pressupost que es va haver d'ajustar a causa de la pandèmia de coronavirus. En el nivell del dipòsit se situaven també la deixalleria de la Margineda o els treballs a Rocacorba.

El comú va adjudicar els treballs el setembre del 2020. L'any 2019 es va acordar construir un nou dipòsit i una captació d'aigua al Torrent dels Fenerals amb un cost de 139 mil euros, La instal·lació dona servei a la zona de la Borda de l'Arena, a la carretera d'Os de Civís.

Comentaris (1)

Trending