Sant Julià impulsa un projecte pedagògic i turístic sobre les abelles i el seu entorn

El comú lauredià convoca un concurs públic per a la concessió temporal d'un terreny públic a apicultors per a la instal·lació d’arnes a la parròquia

Comentaris

Apicultura al Mon(t) Màgic.
Apicultura al Mon(t) Màgic. Grandvalira

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat un concurs public per a la concessió temporal d'un terreny públic a apicultors per a la instal·lació d'arnes a la parròquia. L'objectiu, segons el cònsol major Josep Majoral és "pedagogic i turístic". Es cedirà algun dels terrenys comunals i l'apicultor seleccionat decidirà quin és el més adequat en funció de la seva ubicació.

La funció serà  la descoberta i d’aprenentatge del món de les abelles i la seva gran funció pol·linitzadora, amb l'elaboració i venda de mel: cria i cura de les abelles amb l’objectiu d’obtenir i consumir els productes que són capaces d’elaborar i recol·lectar; l’elaboració i venda de la mel; i el servei de retirada d’eixams. S'adreça a escoles o a famílies.

Actualment les abelles estan desapareixent i aquest fenomen és de vital importància i pot comportar grans conseqüències. Si tenim en compte que pol·linitzen una gran proporció dels cultius que abasteixen el món, si aquestes desapareguessin, desapareixeria també el 60% de les fruites i hortalisses, a més de milers d’espècies de plantes amb flors.

Les abelles són conegudes per tothom, però a la vegada són també unes grans desconegudes, poc estimades i vistes amb por. Per això volem donar l’oportunitat perquè els nens i nenes puguin aproximar-se i conèixer la gran importància que tenen per a la nostra vida i entorn, així com les similituds que tenen amb els éssers humans. 

Hi ha una quarantena d'apicultors a Andorra entre els quals gestionen uns 400 ruscos. L'any passat es va dur a terme un concurs de mels que va tenir com a guanyadors Mathieu Garaud, de Casa Fontana; Jordi Regada Torremorell; i Miquel i Marc Casal Rossell, de Cal Francès. L' any passat, Grandvalira va posar en marxa al Mon (t)  Màgic unes visites guiades amb Garaud a través de l'univers de les abelles.

 

Comentaris (1)

Trending