Sant Julià identifica 25 establiments que podries adherir-se a la xarxa de turisme sostenible

Els interessats en obtenir la certificació han d'implementar accions relacionades amb l'eficiència energètica, el respecte pel medi ambient i la integració a l'entorn cultural de la parròquia

Comes i Majoral en la roda de premsa.
Comes i Majoral en la roda de premsa.

Fins a 25 establiments de Sant Juià de Lòria relacionats amb el turisme podrien entrar a formar part de la xarxa d'establiments de turisme sostenible. Per assolir-ho, els negocis han d'implementar accions relacionades amb l'eficiència energètica, el respecte pel medi ambient i la integració a l'entorn cultural de la parròquia, però que no requerirà un canvi radical en la forma de funcionar dels comerços ni d'inversions potents, sinó de l'enfocament.

La parròquia laurediana va rebre al març el distintiu Biosphère, una certificació als esforços de destinacions i empreses que contribueixen a l'acompliment de requisits i principis de sostenibilitat, i ara vol implicar el teixit empresarial per tal de dinamitzar el comerç al voltant del turisme sostenible. De fet, una auditoria n’ha permès identificar 25 establiments relacionats amb el turisme i, per tant, susceptibles de poder obtenir aquesta identificació i entrar a formar part de la xarxa d’establiments de turisme sostenible.

En aquest sentit, el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, ha assegurat que “la voluntat de la corporació és dinamitzar el comerç a través del turisme sostenible”. El comú assumirà la meitat del cost de la certificació que és de 600 euros el primer any. Per aconseguir l'etiqueta cal implementar accions relacionades amb l'eficiència energètica, el respecte pel medi ambient i la integració a l'entorn cultural de la parròquia, i seran els auditors els que els detallin com fer-ho en cas d'acceptar voler formar part de la xarxa.

Per la seva part, el CEO d'Unida, Josep Maria Comes, ha insistit que “no es tracta d'un canvi radical en la forma de funcionar dels comerços ni d'inversions potents, sinó de l'enfocament”. Com a exemple ha posat un restaurant que vulgui adherir-se a la xarxa és promocionar els productes de quilòmetre zero perquè d'aquesta manera es reivindica el producte autòcton i al mateix temps es redueix l'emissió de gasos contaminants ja el transport de la mercaderia precisa de menor distància.

Comentaris

Trending