Sant Julià fitxa amb 45.000 euros un gabinet d'advocats per l'esllavissada de la Portalada

El suplement de crèdit servirà per defensar els interessos del comú en relació a la deixalleria que va quedar inservible

Comentaris

Josep Majoral durant la roda de premsa posterior a la sessió de comú.
Josep Majoral durant la roda de premsa posterior a la sessió de comú. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat en la sessió d'aquest dimarts un suplement de crèdit de 44.862 euros per contractar un gabinet d'advocats. La corporació defensarà els seus intereressos després que l'esllavissada de la Portalada l'agost del 2019 deixés inservible la deixalleria comunal. Així ho ha argumentat el cònsol major, Josep Majoral.

El comú lauredià ha decidit demandar la propietat del terreny pels danys ocasionats, però no han transcendit la resta de detalls en tractar-se d'un procés judicialitzat. El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha demanat més informació però el cònsol ha comentat que ja en parlarien en privat i no en públic com era el cas de la sessió de comú. En aquest afer també es veu implicat el Govern, però Majoral ha maifestat que cadascuna de les administracions defensarà els seus interessos, ja que "anar de la mà en un procés judicial no pot ser perque cada un té els seus interessos propis".

En l'apartat de precs i preguntes, la consellera de Desperta Laurèdia, Sofia Cortesao ha preguntat pel concurs de parquímetres després que l'empresa Maviparq considerés que l’adjudicatària Tecnologia Capital no disposa de l’autorització per subministrar i mantenir els equipaments de control de la zona blava i demanés al comú que anul·li la decisió, que creu que tampoc no ha estat comunicada degudament.

Majoral ha afirmat que la concessió s'ajusta a dret i que no hi ha hagut baixa temerària. En aquest sentit, segons els representants de Maviparq, l'oferta de Tecnologia Capital és temerària, perquè presenta una rebaixa superior al 85% de la mitjana de les ofertes presentades, tenint en compte que la proposta de Maviparq era de 82.800 euros mentre la de l’adversa tot just arribava a 16.400 euros. El cònsol major ha convidat els representants de l'oposició  a consultar el dossier de l'adjudicació i ha subratallat que "els informes tècnics avalen l'adjudicació a Tecnologia Capital. L'altra empresa ha presentat, pel moment, un recurs administratiu i no descarta anar a la Batllia.

Es destinaran 15.000 euros al nou Punt Jove i 14.700 al centre de dia

Durant la sessió també s'han aprovat uns crèdits extraordinaris per a l'obertura d'un centre de dia per a la gent gran i d'un Punt Jove a l'antiga oficina comercial d'Andorra Telecom a la plaça de la Germandat. En aquest punt, la consellera de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché ha recordat que havien proposat també el local de l'antiga gasolinera de Cal Jaume, aleshores desocupada després del tancament de l'oficina comercial de Naturlandia. El comú destinarà 15.000 euros al nou Punt Jove i 14.700 al centre de dia que s'obrirà aviat. Majoral ha indicat que estan a l'espera de rebre els mobles per inaugurar l'espai que s'ubicarà a l'edifici Glòria, a la plaça Major. El cònsol ha remarcat aquestes partides no suposen un augment de la despesa, sinó que són reconduïts d'altres capítols del pressupost.

 

Comentaris (1)

Trending