Sant Julià es podria afegir a la impugnació de l’ordinació d’Escaldes sobre el Madriu

Més enllà que s’insinua en alguns articles de la normativa que el territori és de titularitat escaldenca, a través del text legal es prohibeix l’accés rodat a tota la vall sense tenir en compte que hi ha altres comuns implicats

Una imatge del refugi Claror.
Una imatge del refugi Claror. ARXIU

La cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, ja sap que com a mínim el comú d’Andorra la Vella està molest o més i tot que això arran de l’ordinació escaldenca per prohibir l’accés rodat a la vall del Madriu. I si la corporació que comanda Conxita Marsol s’està plantejant impugnar la referida normativa, el comú de Sant Julià també podria seguir els mateixos passos si la corporació escaldenca no fa marxa enrere.

Encara no hi ha res acordat definitivament perquè abans de portar l’ordinació als tribunals, almenys Marsol i el seu equip voldrien que Gili i els seus replantegin algunes parts del text legal. Quan es refereix a territori administrat no hi ha problema, han indicat les fonts. Quan hi comença a haver discrepàncies és quan parla, per exemple de “territori d’Escaldes”, perquè es pot arribar a entendre que el comú escaldenc s’atribueix la titularitat de la vall.

Una imatge del camí de la Muntanya, a la vall del Madriu.

Relacionat

Andorra la Vella estudia impugnar per ‘excessiva’ la darrera ordinació d’Escaldes sobre el Madriu

Però encara hi ha un altre element que fa pensar més Andorra la Vella i fins i tot Sant Julià de Lòria. L’article 2.1 de l’ordinació diu textualment: “Es prohibeix l’accés i la circulació a la Vall del Madriu-Perafita-Claror de vehicles rodats, siguin o no motoritzats.” La pregunta que es fan a la capital i a terres lauredianes és: ¿com pot el comú d’Escaldes prohibir l’accés rodat a tota la vall?

I és que més enllà de si el terreny que li correspon a la parròquia escaldenca és o no és indivís amb Andorra la Vella, és clar que hi ha indrets de l’extensa vall que són, i aquí no hi ha cap dubte, únicament de titularitat laurediana. I, fins i tot, només d’Encamp. Per tant, heus aquí una ordinació que, consideren els comuns implicats més enllà del d’Escaldes, s’hauria extralimitat quant a la seves eventuals competències.

Comentaris

Trending