Sant Julià comença a pintar els ‘Murs que parlen’

Les artistes Samantha Bosque i Naiara Galdós han sigut les escollides per pintar els murals de la proposta d’intervenció artística de la parròquia

L'artista, Samantha Bosque pintant el seu mural a la carretera de Nagol.
L'artista, Samantha Bosque pintant el seu mural a la carretera de Nagol.

El projecte ‘Murs que parlen’, impulsat pel comú de Sant Julià de Lòria, ja té les dues artistes que pintaran les parets escollides. Naiara Galgós i Samantha Bosque han sigut les guanyadores del procés de selecció que va iniciar la parròquia el passat mes de març. De fet, ja han començat els seus treballs a les zones escollides.

Samantha Bosque ja ha començat a pintar el mural situat a la carretera de Nagol, a l’entorn de la capella de Sant Bartomeu. Aquest s’inaugurarà amb les festes de Canólich. La setmana vinent, Naiara Galgós iniciarà la seva obra a un mur privat molt pròxim. La temàtica ha sigut comuna a les dues propostes, girant al voltant de l’artesania, les tradicions i la cultura popular. Les artistes han escollit treballar la figura de la  Dama Blanca i del ball de La Marratxa.

Paral·lelament, els alumnes de l’Escola d’Art estan elaborant el mural de l’Espai Jove, capitanejats per Martin Blanco. Amb aquesta proposta d’intervenció artística el comú vol reforçar la candidatura de Sant Julià de Lòria a Ciutat Creativa de la UNESCO en la categoria d’artesania i cultura popular. La inauguració de les pintures exteriors es farà el pròxim 28 de maig a les 12 h, el dia abans de la celebració de la patrona.

Comentaris

Trending