Sant Julià aprova un pressupost de 15 milions d'euros pel 2021

La minoria vota en contra d'uns comptes que el cònsol major, Josep Majoral qualifica de "mínims"

Comentaris

La sessió de comú s'ha fet aquest dilluns de manera telemàtica.
La sessió de comú s'ha fet aquest dilluns de manera telemàtica. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest dilluns, amb els vots en contra de l'oposició, un pressupost de 15 milions d'euros per l'any 2021. La consellera de Finances, Maria Àngels Marfany ha dit que s'ha augmentat les inversions per facilitar la recuperació del teixit econòmic de la parròquia. La previsió és acabar el mandat amb un endeutament del 104%. 

El cònsol major, Josep Majoral ha volgut destacar la inversió "perquè la roda de l'economia torni a girar" i ha qualificat el pressupost de "mínims". L'oposició ha votat en contra perquè no han pogut analitzar-lo acuradament. Això pel cònsol vol dir que "no estan d'acord amb la forma però potser ho estan en el fons".

El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha  que "en una situació com aquesta, s'hagués pogut elaborar un pressupost de consens per incentivar la reactivació econòmica" i ha criticat que "no se'ns hagués informat, ni se'ns hagués tingut en compte. Hem rebut la informació tard i tancada". La formació tampoc està d'acord en la proposta de la majoria d'invertir en construccions i o obres ja que creuen que per reactivar l'economia la inversió hauria de ser global". 

La construcció d'un dipòsit d'aigua potable a la Rabassa també ha estat objecte de polèmica. A banda del cost de 180.000 euros, la minoria no enten perquè ha de ser d'aigua potable si està destinat, com ha afirmat Majoral a la prevenció d'incendis. L'oposició tampoc ha estat d'acord l'atorgament, per part de la corporació, de 800.000 euros a Camprabassa quan la societat n'havia demanat 600.000. "Aquests 200.000 euros de diferència s'haurien pogut destinar a altres coses", ha indicat Cairat.

En el capítol d'ingressos, la variació prevista té un augment d'un 1% respecte del 2020, preveient una recaptació de 2.948.000 euros per impostos indirectes, una xifra que representa un 23% menys en relació amb el previst pel 2020 i que també es veu afectada per la rebaixa derivada dels ingressos de construcció. En l'apartat de transferències, la corporació estima una rebaixa del 10,3% de l'import que es rep per part del Govern i, per compensar aquesta reducció, s'han previst ingressos corresponents a passius financers. Es preveu que la despesa augmenti un 1%. 

L'endeutament a 30 de setembre se situa en el 129% i hi ha alguns desajustaments producte de l'ajornament del cobrament d'algunes factures a causa de la Covid-19. Cairat ha demanat que, després de saber la liquidació del pressupost del tercer trimestre, si ja es coneixia la quantitat que es destinaria al fons de solidaritat de Govern per la pandèmia.

Majoral ha dit que "no tenim la xifra tancada" i ha recordat que "la voluntat del comú és col·laborar però que la situació no està com per tirar coets". Els consellers de la minoria s'han abstingut en la votació del marc pressupostari.

Durant la sessió, s'ha aprovat l'ordinació tributària i la d'establiment de preus públics del comú, el calendari fiscal de l'any vinent, la modificació del pla general de comptes públics i la modificació del pla d'ordenació i urbanisme parroquial (POUP).

Comentaris (2)

Trending