Sant Julià amplia la prohibició d'accés motoritzat a diversos camins de la parròquia

Després de la zona de la Roca de Pimes, s'han començat a senyalitzar alguns senders més pròxims al nucli urbà

Comentaris

Un dels senyals que s'han instal·lat als camins.
Un dels senyals que s'han instal·lat als camins. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha instal·lat senyals a diversos camins de la parròquia per prohibir l'accés motoritzat. La iniciativa va començar a la zona de Roca de Pimes el mes passat. La corporació compleix, d'aquesta manera, l'ordinació que regula l'accés motoritzat i/o rodat al medi natural. Al mateix temps, la barrera que dona accés a la Roca Pimes està baixada i no s’obrirà fins al diumenge vinent.

El comú va aprovar l'ordinació plenament conscient de l’obligació de fomentar i assegurar el patrimoni natural, no només per mantenir l’equilibri ecològic, sinó també per preservar la riquesa paisatgística. En els senyals instal·lats a la Roca de Pimes s’informa de diversos aspectes recollits a l’ordinació com ara la prohibició d’encendre foc, d’acampar, d’accedir amb vehicles motoritzats o malmetre els avisos.

També s’adverteix que l’incompliment de les normes comportarà una sanció econòmica, regulada pels banders d’Andorra i/o pels agents del departament de boscos del comú de Sant Julià de Lòria.

En els sectors del Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres, els vehicles de més de dues rodes només podran circular des del segon diumenge d'aquest mes. La setmana passada es van instal·lar senyals a altres camins com per exemple el del Roc de l'Àliga a l'inici del tram més pròxim a la carretera de la Rabassa.

Comentaris (4)

Trending