El Sant Jordi d’Escaldes-Engordany torna al carrer

Després d’una festivitat virtual al 2020, el comú ha descentralitzat els diferents esdeveniments en tres punts de la parròquia: la plaça de les Pubilles, la plaça de Lalín i el Parc de la Mola

El conseller de cultura, Valentí Closa i la cap del departament de cultura, Anna Garcia
El conseller de cultura, Valentí Closa i la cap del departament de cultura, Anna Garcia Comú d'Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany, per a poder recuperar el Sant Jordi més tradicional, ha decidit descentralitzar la celebració. La fira, habitualment, tenia lloc a la plaça Coprínceps. Al 2021, per poder seguir les mesures sanitàries i després d’una festivitat virtual al 2020, els actes es repartiran entre la plaça de les Pubilles, la plaça de Lalín i el Parc de la Mola.

“Després de molta vida virtual, ja feia molta il·lusió tornar a sortir i trobar el contacte directe amb els ciutadans”, ha apuntat el conseller de Cultura, Valentí Closa. Seguint el que ja és habitual, el comú d’Escaldes-Engordany ha centrat el seu programa d’activitats en els menuts. Conjuntament amb la biblioteca faran tallers per a 300 infants dels col·legis. A més, per a tots aquells que no acudeixen a l’escola a la parròquia, també hi haurà activitats per a les famílies.

La cap del departament de Cultura, Anna Garcia, ha apuntat que cadascun dels emplaçaments tindrà una temàtica diferent. A la plaça de les Pubilles es faran activitats artesanes, a la plaça de Lalín es trobaran les 15 parades editorials i el Parc de la Mola serà per als tallers i l’espai comunal. D’aquesta manera, resulta més senzill no concentrar un excés de persones al mateix lloc. A més, a cada espai s’han instaurat mesures de seguretat sanitàries. I, tal com ha indicat Garcia, s’ha treballat perquè els nens que hi participen no hagin de tocar material i compartir el mínim entre ells.

Pensàvem que aquest any tocava ser una mica valents i fer un pas endavant”, ha apuntat Closa. El conseller ha explicat que, a causa dels exigents protocols i a la feina que suposa preparar tres emplaçaments diferents, la programació de Sant Jordi s’ha presentat una mica més tard del que és habitual. “Però havíem que fer la prova i el resultat ens servirà per veure què passa l’any vinent”, ha explicat Closa.

Etiquetes

Comentaris

Trending