La reunió de poble de festa major de Sant Julià palesa la dificultat de compaginar gresca i civisme

Els joves demanen actuacions potents i allargar l'horari mentre que altres assistents reivindiquen el dret al descans i lamenten els actes incívics

Comentaris

Codina i Majoral durant una reunió de poble anterior.
Codina i Majoral durant una reunió de poble anterior. BRU NOYA

La reunió de poble sobre la festa major de Sant Julià de Lòria ha posat de manifest la dificultat de compaginar la gresca amb el descans i el civisme. O el que és el mateix, allargar l'horari però intentant evitar botellots i actes incívics com pixades al carrer.

El cònsol major, Josep Majoral ha fet una valoració molt positiva de la festa per la presència de 20.000 persones així com els pocs incidents que hi va haver. A la reunió ha explicat que el comú vol que sigui la festa de tot el poble tot i que ha reconegut que és difícil satisfer a tothom.

Abans de la reunió de poble se n'ha fet una amb el jovent que ha demanat que s'allargui l'horari, que s'instal·lin més contenidors, que es reforçi la seguretat en alguns indrets, i que es porti una actuació potent que atregui espectadors de fora. També s'ha posat de manifest la necessitat d'acabar amb els vasos de plàstic. En relació a la presència de gent de fora, una assistent ha dit que ha de ser una festa pels lauredians i ha criticat els botellots i els actes incívics que eviten el descans dels veïns. "Això no és festa major", ha dit.

Sobre la proposta de portar un grup potent en aquesta darrera edició, Codina ha dit que alguns artistes demanaven entre 30.000 i 40.000 euros i que aquests diners han permès dur a terme altres activitats. Majoral, per la seva part, ha dit que tenien una mica de por amb el record dels incidents del 2019.

En l'apartat de restauració s'ha destacat la bona recaptació dels establiments i s'ha criticat alguna actuació de la policia com ara un desallotjament de la plaça de la Germandat i de l'avinguda Verge de Canòlich. Aquest divendres, hi ha ua reunió de valoració entre el comú i la policia.

En una de les darreres intervencions de l'acte, el conseller de l'oposició, Cerni Cairat ha destacat la necessitat de disposar d'un punt lila com oficina d’informació i acompanyament per a les possibles víctimes d’agressions sexistes. La cònsol menor, Mireia Codina ha explicat que en altres edicions hi havia hagut un punt lila i ha mostrat la seva preocupació perquè hi hagi noies que tenen por en tornar a casa.

Comentaris (16)

Trending