Retirat gairebé tot l’asfalt del viaducte del doctor Vilanova

Les obres que van començar a finals de febrer han deixat ja el pont amb una imatge ben diferent, gairebé preparat per afrontar el sanejament de l’estructura

El tram del viaducte on s'està treballant.
El tram del viaducte on s'està treballant. G. P.

Ja fa gairebé un mes que el viaducte del carrer doctor Vilanova està tancat per fer obres. Cal sanejar tota l’estructura, malmesa després d’anys de servei. Els treballs han anat avançant aquests dies, bàsicament amb l’aixecament de l’asfalt de la major part de l’estructura. L’empresa responsable del projecte continuava aquest dimarts amb aquesta tasca, la primera fase dels vuit mesos que, es calcula, costarà tenir tot enllestit.

La via es va tancar al trànsit el 27 de febrer. D’aquesta forma, s’afrontava una actuació clau per mantenir la infraestructura, valorada en 1,9 milions d’euros. Després d’anys d’ús, l’estructura presenta importants deficiències que cal sanejar. També s’aprofitarà per fer altres treballs com ara la renovació de tota la calçada, l’ampliació de les voravies i l’eliminació de les escales del cantó proper a l’edifici administratiu d’un Govern que aporta part de pressupost total de l’obra.

Al llarg d’aquests dies s’ha avançat en l’aixecament de l’asfalt. Bona part d’aquesta feina està feta, tret de petits trams on encara es continua treballant. Això sí, queda clar que queda poc per completar-la. I, llavors, passar a següents fases.

Viaducte doctor Vilanova.

La reforma del viaducte s’espera que s’allargui durant vuit mesos. Tot aquest temps, la infraestructura estarà tancada. Per ara, no ha comportat excessives complicacions en el trànsit d’una zona habitualment complicada, més amb les obres de la xarxa de calor a Prat de la Creu.

Comentaris (1)

Trending