La regulació sobre l’ús de càmeres per part dels urbans s’enllestirà en poques setmanes

És un dels textos que ha de desenvolupar la nova llei del cos, molt celebrada pels participants en la XVI Diada dels agents de circulació, tot destacant l’avenç important que suposa per al col·lectiu

Foto de família de tots els assistents a la diada.
Foto de família de tots els assistents a la diada.

Els comuns treballen intensament per fer el desplegament reglamentari de la recentment aprovada Llei dels agents de circulació. Entre les prioritats hi figura la normativa que ha d’acotar l’ús per part dels urbans de càmeres de gravació de les seves actuacions. Així ho ha explicat Laura Mas, cònsol major d’Encamp i actual presidenta de l’òrgan interparroquial dels serveis de circulació durant la celebració la setzena diada del que ja és, llei a la mà, un cos especial. Actualment, ha recordat Mas, amb 260 agents.

Justament, un dels motius d’alegria de l’acte ha estat el fet que el text “ja sigui una realitat”. Ara, però, toca “afrontar nous reptes” com ara impulsar el pla de formació, homogeneïtzar tots els plans interns dels comuns i elaborar els diferents reglaments marcats per la legislació. El primer que podria estar enllestit, segons ha apuntat Mas, és que regularà el port de les càmeres de videovigilància, una de les novetats incloses al text legal.

“El tenim gairebé fet”, ha explicat la mandatària encampadana, que ha remarcat que es tracta d’una normativa molt important. “Fins ara no es podien portar aquests elements. Ara, es podrà fer i això dona més seguretat als mateixos agents però també a la ciutadania”, ha destacat la cònsol major. Sobre la resta de textos a preparar, s’ha recordat que hi ha un termini de dotze mesos i que també s’està ja treballant. “A la darrera reunió, ja es va contractar una empresa per elaborar-ne una part i els altres també s’estan analitzant des dels mateixos comuns”, ha indicat.

Els urbans amb 15 anys de servei han rebut el reconeixement de les autotitats.
Els urbans amb 15 anys de servei han rebut el reconeixement de les autotitats.

Mas també ha volgut remarcar les millores que aporta la nova legislació. “Era un compromís de l’òrgan interparroquial i s’ha fet realitat”, ha manifestat, tot apuntat que “ajuda a fer una Andorra més segura”. Entre aspectes, ha posat en relleu que “es fixen al text tasques que ja feia un cos que és el primer a arribar al lloc on passa alguna cosa i el darrer a marxar”.

Justament, en nom del mateix col·lectiu, qui ha volgut celebrar el fet de disposar d’una nova Llei ha estat el cap del servei a Encamp -parròquia on s’ha celebrat la diada-, Joan Carles Troitiño. “Aportarà millores en el nostre dia a dia i en la nostra feina diària”, ha assegurat, a banda de voler agrair els membres del Consell General la passada legislatura que s’hagi aprovat “amb celeritat”, tot destacant també que “reforça el principi d’autoritat i amplia les nostres funcions”.

Acte urban

En un sentit similar s’ha expressat el ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo. “El text anterior havia quedat obsolet”, ha recordat. En canvi, l’ara ja en vigor “aporta millores quantitatives i qualitatives, a banda de professionalitzar encara més el cos”. També ha apuntat que, de moment, no s’ha detectat cap disfunció en la nova legislació, però ha deixat clar, que, si això succeeix en un futur, no ha d’haver-hi cap problema per modificar-la per esmenar-la si és necessari.

 Actualment, els serveis de circulació dels set comuns compten amb un total de 260 efectius. Enguany, ja són 15 agents nous els que s’han incorporat als diferents cossos. Bona part d’ells estaven presents a l’acte de la diada, que ha servit, entre altres coses, per retre homenatge a aquells agents que acumulen 15, 20 i 25 anys de feina. A tots ells se’ls ha fet entrega de la tradicional medalla commemorativa.

Comentaris (7)

Trending