Recta final de les obres que creen un nou espai públic entre l’estació de busos i Prat de la Creu

Els tècnics del comú d’Andorra la Vella preveuen que a final del mes de març podrien estar enllestits els treballs que donen forma a un nou carrer i una nova plaça que cobreixen la rampa d’accés a l’aparcament Centre Històric

Operaris treballant a la zona.
Operaris treballant a la zona. Toni Solanelles

Les obres de construcció d’un vial que ha d’unir l’estació d’autobusos amb el carrer Prat de la Creu, a l’altura de la plaça Lídia Armengol, entren en la seva recta final. Els tècnics del comú d’Andorra la Vella, promotor de l’obra, preveuen que en un termini d’entre quatre i sis setmanes els treballs puguin estar finalitzats. Abans de Setmana Santa haurien d’estar acabats i permetran crear un nou espai públic a la zona.

Una vegada es van fer les tasques per anivellar la zona al carrer Prat de la Creu, amb tota l’estructura que s’ha hagut de fer per poder mantenir a la part inferior l’accés a l’aparcament Centre Històric, els treballs han anat agafant un ritme major. És un dels projectes destacats del pressupost del 2021. De fet, els treballs s’han retardat, ja que la previsió inicial era que la capital pogués disposar de l’esmentat espai públic durant l’exercici passat. La complexitat dels treballs, la demora no prevista inicialment dels mateixos o la dificultat per trobar certs materials han alentit el projecte.

El nou carrer Consell General vist des de la Plaça del Poble.
El nou carrer Consell General vist des de la Plaça del Poble. Toni Solanelles
La construcció del carrer que uneix Prat de la Creu i l’estació de busos, que es dirà del Consell General, comporta un espai per a vianants de mil metres quadrats. La meitat l’ocupa el vial, de vint metres d’amplada i set més quant a les voravies. L’altra meitat està destinada a una plaça pública. El projecte és el resultat d’un conveni urbanístic signat al seu dia entre el comú d’Andorra la Vella i el conjunt de propietaris de la zona del Prat del Rull organitzats en una associació denominada de Promoció Urbanística (APU).

Comentaris (1)

Trending