Recollida de firmes per fer arribar el bus comunal a Nagol i Certés

Consideren que hi ha un augment important d’habitants i que caldria un servei com el que ja hi ha a Aixirivall, Auvinyà, Juberri i la Rabassa

Un vehicle del servei Quart Bus a Sant Julià de Lòria.
Un vehicle del servei Quart Bus a Sant Julià de Lòria. Altaveu

Veïns de Nagol i de Certés han iniciat una recollida de firmes adreçades al comú de Sant Julià de Lòria amb l’objectiu que faci arribar el transport públic als dos nuclis de població. Consideren que hi ha un augment important d’habitants i que caldria un servei com el del bus comunal que va a Aixirivall, Auvinyà, Juberri i la Rabassa.

Consideren que a Nagol i a Certés hi viu gent gran i que depenen del cotxe d’algun familiar per traslladar-se al centre per a fer qualsevol gestió, o les visites al metge o al Centre d’Atenció Primària.

Recorden que s’hi s’han de desplaçar amb taxi al centre o des del nucli urbà a casa seva, el cost pot estar entre els 16 i els 18 euros. L’augment de població i el trànsit de camions en les obres de nous edificis i xalets ja va obligar al comú a fer una desviació a l’inici de la carretera de Nagol ja que el primer tram era molt estret.

Els veïns demanen que el Quart Bus arribi també a aquesta zona de la parròquia. El comú està estudiant la viabilitat tècnica i econòmica i no descarta posar en marxa una prova pilot per saber el nombre d’usuaris que podrien utilitzar el servei.

Comentaris

Trending