La realitat coreana, eix vertebrador del cicle ‘Geografies’

La cita tindrà lloc del 9 al 21 de maig, al foyer de l’Auditori Nacional, i comptarà amb conferències, fotografia, cinema i cuina

Presentació del cicle Geografies.
Presentació del cicle Geografies. Comú d'Ordino

El comú d’Ordino, en col·laboració amb Andorra Recerca + Innovació, ha organitzat la cinquena edició del cicle ‘Geografies’. Aquest any, del 9 al 21 de maig, ofereix una mirada oberta i plural a la realitat coreana. Conferències, cinema, un taller de cuina, una exposició de fotografies i una mostra virtual d’artesania per entendre millor i aproximar-se amb rigor a la complexitat d’aquesta península dividida. Totes les activitats programades són gratuïtes i tindran lloc al foyer de l’Auditori Nacional.

L’exposició de fotografies ‘Un viatge a Corea’, cedida per l’oficina de turisme de París, i la mostra virtual d’artesania, en col·laboració amb el Centre Cultural Coreà a Espanya es podran veure durant les dues setmanes de durada del cicle. La inauguració del cicle tindrà lloc el dia 9 de maig i comptarà amb la presència de l’Ambaixador de Corea a Espanya i Andorra, Bakh Sahnhoon, introduït pel cònsol honorari, Jordi Nadal.

La sèrie de conferències començarà amb una aproximació a la realitat socioeconòmica de la península amb ‘Corea. Evolució econòmica i social’, a càrrec de Josep Manel Brañas. Seguirà amb ‘L’esperit del poble coreà en el teatre de màscares’ amb la dramaturga, directora i professora Eun Kyung Kang. El professor de la Universitat Ramon Llull i director del programes educatius de Casa Àsia es dedicarà analitzar el trencament del país a la conferència ‘La península coreana: història de dues realitats tan allunyades com properes’.

Per parlar d’esperit i religió, es comptarà amb el professor Antonio J. Doménech, que oferirà la conferència ‘Rituals i gènere en el xamanisme coreà’. També hi participarà Agustí Pàniker, director de l’editorial Kairós i fidel col·laborador del cicle que introduirà en la complexitat de les creències a la ponència ‘El pluralisme religiós’.

La segona setmana de Geografies porta referents de la cultura coreana contemporània a través del cinema, amb la projecció ‘A Taxi Driver: los héroes de Gwanju’ de Jang Hoon; la importància del Taekwondo amb ‘El taekwondo, identitat coreana’ amb Juanjo Padrós; l’auge del pop en la música i la moda amb l’experta de la UB i directora de Comunicació de l’Associació Coreana de Catalunya Uhjeen Lee, amb ‘Hallyu, l’onada coreana’; ‘Història i evolució del cinema coreà’ amb el codirector de CineAsia i organitzador del Korean Fest Bcn, Enrique Garcelán; Gloria Fernández, codirectora de CineAsia parlarà de l’èxit de l’audiovisual a ‘Poder tou (soft power) i sèries de televisió’. I per últim, no podia faltar la gastronomia i el seu plat més característic, el Kimchi, un plat que forma part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat ‘Kimchi: preparem l’únic plat autènticament coreà’ amb Uhjeen Lee.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending