Per què a Ransol sí i a altres pobles de Canillo no (hi ha zona blava nocturna per a residents)

Creix el malestar veïnal pels suposats tractes de favor de la majoria demòcrata i especialment dels cònsols i les discriminacions que es fan en matèria d’aparcament

Cartell que estableix les condicions d'estacionament a la zona blava de Canillo.
Cartell que estableix les condicions d'estacionament a la zona blava de Canillo.

El malestar veïnal a Canillo pels suposats favoritismes i les discriminacions que estaria promovent la majoria demòcrata en relació amb l’aparcament a la parròquia ha crescut de manera molt considerable, fins al punt que hi ha veïns que estan analitzant la viabilitat d’endegar accions judicials per determinar si el fet, per exemple, que a Ransol es reservin places de zona blava nocturnes per als residents i que el mateix no passi, per exemple, al Tarter o a Soldeu és legal.

La sanció a un grup de vehicles que acompanyaven la comitiva del Tour Auto el cap de setmana, i el fet que aquests sí que se’ls retiri la sanció imposada -prèvia presentació d’un plec de descàrrec que no està gens clar que promoguin- ha estat la gota que ha fet vessar el got d’una situació que fa temps que està generant un intens debat a Canillo. A Ransol especialment, el cas està a l’ordre del dia, com ha anat explicant l’Altaveu. Però la situació és força generalitzada en diversos punts de la parròquia. Que en funció de les directrius polítiques es pugui o no immobilitzar un vehicle o es pugui o no sancionar un automòbil indegudament estacionat està crispant els ànims de molts veïns.

WhatsApp Image 2022 05 01 at 4.57.16 PM (1)
Vehicle privat d'una autoritat comunal estacionat on no toca.

Són diversos els ciutadans que, fins i tot, es dediquen a captar imatges de vehicles d’autoritats comunals o persones vinculades a elles que estacionen on literalment els sembla sense temor a ser sancionats. Saben perfectament quines són les ordres. Recentment, i en més d’una ocasió, agents de circulació parroquials han tingut durs enfrontaments amb veïns que refusen l’actuació del servei en considerar-la abusiva o, com a mínim, discriminatòria.

Veïns de Soldeu i el Tarter no entenen, segons que han exposat ells mateixos, que no puguin tenir el mateix dret que s’ofereix als residents a Ransol. En canvi, lamenten com se’ls persegueix durant el dia perquè la zona blava, per exemple de Soldeu, pugui esdevenir l’aparcament a l’aire lliure dels establiments hotelers del poble. I tot plegat està generant un caldo de cultiu gens agradable.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending