El PS treballarà en una taula de mobilitat a Andorra la Vella sense la majoria

El conseller de la minoria, Sergi Gonzàlez, ha assegurat que fa més d’un any que es proposa sense cap resposta i que al gener s’engegaran reunions amb diferents actors per tal de promoure-la

El conseller de PS + Independents d'Andorra la Vella, Sergi Gonzàlez.
El conseller de PS + Independents d'Andorra la Vella, Sergi Gonzàlez. Pilar Candel

Fa més d’un any que PS + Independents d’Andorra la Vella proposa al comú la creació d’una Taula de Mobilitat. Almenys, així ho ha assegurat aquesta tarda el conseller Sergi Gonzàlez. A partir del gener, el partit començarà a fer reunions amb diferents actors implicats en la mobilitat de la capital, “per tal d’escoltar-los i tenir un espai de consulta i d’informació”. D’aquesta manera, a més, busquen promoure la creació oficial d’aquest òrgan per tal de treballar en una problemàtica existent i creixent a la parròquia.

“No tenim la vareta màgica, però podem escoltar els partícips i els que dia a dia pateixen aquest problema o tracten de solucionar-lo”, ha explicat Gonzàlez. Independentment de la majoria, que ha puntualitzat el conseller “no ens han fet cas en aquesta proposta”, al gener es començaran a fer reunions amb diverses parts. Amb la ciutadania mitjançant les xarxes socials, amb formularis que el partit prepararà perquè les associacions els puguin fer arribar, entre d’altres. A més, es té previst fer fins a cinc comissions per tractar diversos temes com les bicicletes, els patinets, els vianants, els aparcaments i la seguretat vial.

El motiu de ser d’aquestes comissions, ha apuntat Gonzàlez, és que “el concepte de mobilitat és molt ampli” i no es vol deixar cap aspecte per tractar. La decisió d’engegar la feina sense el suport de la majoria, ha explicat el conseller, es deu al fet que “no podem esperar que ho facin per nosaltres, tenim les coses molt clares, treballem cada dia per la parròquia i volem que la gent també s’adoni dels problemes i puguin participar”. Tot i això, Gonzàlez ha assegurat que “esperem que finalment ens facin cas”.  

El conseller ha assegurat que, després d’un any d’insistències “crec que ja hem dit prou i és el moment de posar fil a l’agulla”. Algunes de les propostes, encara per treballar, serien continuar amb el projecte d’aparcaments dissuassoris a Santa Coloma, millorar l’accés al centre o revisar les voravies, per exemple, del carrer Prat de la Creu. “Moltes d’aquestes coses la gent ens les està reclamant i són temes que afecten la mobilitat. Llavors cal entendre tota aquesta globalitat i poder fer aquestes petites coses que ens ajuden a un millor dia a dia tots plegats”.

D’altra banda, Gonzàlez ha fet referència al transport públic intern que es té a la parròquia i que assegura que “crec que estem escoltant molt a l’empresa concessionària i els usuaris i penso que tenim un transport comunal bastant bo, però crec que es pot millorar”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que, possiblement, el bus a la demanda seria un tema que s’hauria de mirar i valorar per veure si es podria i com aplicar a Andorra la Vella. Malgrat això, Gonzàlez ha afirmat que “al nostre país el transport públic costa molt que els usuaris l’utilitzin”.

 

Comentaris (4)

Trending