El PS d’Andorra la Vella reclama una targeta única per a tots els aparcaments comunals del país

Els socialdemòcrates treuen pit de les més de sis mil signatures recollides a través de la plataforma change.org i consideren que aquest neguit s’ha de canalitzar d’alguna manera

Els tres consellers durant la compareixença.
Els tres consellers durant la compareixença. Toni Solanelles

El consellers de la minoria socialdemòcrata a comú d’Andorra la Vella, plenament favorables a recuperar la mitja hora gratuïta als aparcaments comunals de la parròquia, estan també a favor dels avantatges que suposa la targeta PK. Més encara, han demanat que l’esmentada targeta tingui un abast estatal. Que amb una sola targeta es pugui estacionar a tots els aparcaments comunals del país.

Els consellers comunals Dolors Carmona, Sergi Gonzàlez i Lídia Samarra han exposat poc abans de la sessió de consell de comú celebrada aquesta tarda la seva posició al respecte de la polèmica generada per l’homologació tarifària als aparcaments de la capital, uns arguments que poc han aparegut després durant la sessió. En fi, els socialdemòcrates han tret pit de les poc més de 6.000 firmes recollides a través de la iniciativa muntada a través de la plataforma change.org i han recordat que “és molt important donar la veu als ciutadans”.

Els tres representants comunals socialdemòcrates ha criticat la política de comunicació del comú liderat per Conxita Marsol en relació als canvis tarifaris i abans i després de la sessió comunal han reclamat fer marxa enrere a la decisió de suprimir la mitja hora gratuïta sense necessitat d’haver d’abonar-se a la targeta PK, que han recordat que durant els primers dies de les noves tarifes han donat molts problemes.

Els consellers han exposat que de les 6.090 firmes rebudes, unes tres mil procedeixen d’Andorra la Vella, 500 d’Escaldes, 400 d’Encamp, 300 de la Massana, 200 de Sant Julià i un centenar d’Ordino. A més a més, 300 són de l’Alt Urgell

Els consellers comunals han reclamat compartir més sinergies, especialment entre els dos comuns de la vall central, i també han demanat a la corporació de la capital que informi més i millor. I s’han espolsat de sobre les acusacions fetes per Marsol respecte de la minoria comunal de, en certa manera, intoxicar. “Nosaltres hem canalitzat un neguit de sis mil persones, res de desinformar o intoxicar”, ha deixat clar Gonzàlez, que ha demanat fórmules per “reconduir tota aquesta crispació”.

Els consellers han exposat que de les 6.090 firmes rebudes, unes tres mil procedeixen d’Andorra la Vella, 500 d’Escaldes, 400 d’Encamp, 300 de la Massana, 200 de Sant Julià i un centenar d’Ordino. A més a més, 300 són de l’Alt Urgell. Una xifra no menor i molt tinguda en compte pel PS perquè, segons Samarra, “molt probablement es tracta de treballadors fronterers que tenen el seu lloc de feina a Andorra la Vella i no tenen la possibilitat d’obtenir la PK”.

Sia com vulgui, els tres consellers han valorat en positiu els avantatges de la targeta comunal d’aparcament i han demanat treballar per fer-la extensiva a tot el país. “No hauria de caldre anar amb cinc targetes a la butxaca per poder aparcar”, ha manifestat gràficament Sergi Gonzàlez mentre que Dolors Carmona es mostrava convençuda que malgrat que cada comú pugui tenir un programari diferent per gestionar els seus aparcament la tecnologia ha de permetre trobar mecanismes per poder fer algunes tasques de manera conjunta.

Comentaris

Trending