Amb aquesta iniciativa, es permet millorar els punts verds de recollida, descongestionant les illetes destinades als residus generats pels particulars. D’altra banda, es podrà fer un estudi de dades de volumetria dels residus que generen aquests establiments, com a productors singulars de residus, i analitzar altres paràmetres, com per exemple els horaris en que es dipositen més deixalles. A més, aquesta informació serà molt útil de cara a decidir el futur model de recollida selectiva de residus.

El cònsol menor, Roger Fité, assegura que “amb aquesta prova pilot centralitzarem els residus dels establiments de restauració a un únic punt i guanyarem en imatge de la parròquia, ja que es descongestionen els punts de recollida tradicionals”. Fité també destaca la importància d’obtenir dades i informació sobre volums de les diferents tipologies de residus aplicats al sector de la restauració.
Durant els sis mesos de durada de la prova pilot, el comú de la Massana mantindrà contacte amb els restaurants participants per resoldre dubtes i atendre als seus neguits. Tal com explica la corporació, l’acció s’emmarca dins les línies estratègiques d’apostar per la sostenibilitat amb accions com la campanya de compostatge, la gestió forestal o aquesta prova pilot per millorar la recollida selectiva.
Comentaris