Els propietaris pagaran part de la reforma dels carrers de la urbanització de Sant Pere del Tarter

El comú de Canillo utilitzarà la fórmula de la contribució especial perquè entén que en solitari no podria assumir l’alt cost del projecte, entre 3,5 i 4 milions d’euros

Una imatge del Tarter.
Una imatge del Tarter. Toni Solanelles

El comú de Canillo estima que el projecte per a la remodelació de la urbanització de Sant Pere del Tarter suposarà una important inversió, ja que la zona està força malmesa. Per això, es considera molt complicat que la corporació pugui assumir-la totalment. Així, i com s’ha explicat el conseller responsable d’obres, Rafael Casal, es demanarà que els propietaris de la zona aportin part del pressupost amb una contribució especial que, ara, s’ha d’acabar de definir.

La sessió de comú celebrada aquest dilluns ha servit per adjudicar la redacció del projecte de l’ambiciosa reforma així com la posterior direcció d’obra. És el primer pas per una remodelació que, ha advertit Casal, és tant urgent com costosa, perquè hi ha molts espais sobre els quals no s’ha actuat des de fa molt temps i es troben molt malmesos. De fet, ha avançat que la inversió necessària “podria voltar entre els 3,5 i els 4 milions d’euros”.

Per això, ha explicat, la corporació difícilment podrà assumir en solitari el projecte. “Ja els hem deixat caure i ho veuen bé”, ha comentat Casal. Així, la voluntat és establir una contribució especial que, però, encara s’ha d’acabar de definir. “Haurà de ser elevada”, ha advertit el conseller, tot posant en relleu que, ara, “la interventora i el nostre advocat estan acabant de veure com ho hem de fer i quin seria el percentatge”.

Per ara, s’ha adjudicat aquesta redacció del projecte. En tot cas, des del comú s’ha apuntat que es consultarà als mateixos veïns sobre el disseny final de tota l’actuació.  

Per altra banda, el ple de la corporació canillenca ha adjudicat una altra actuació. En aquest cas, vinculada al projecte de les passarel·les tibetanes a la vall del Riu. En concret, s’han de construir unes casetes i millorar els accessos amb baranes de fusta. El cost de l’obra ascendirà a 147.504,89 euros. Els treballs s’han encarregat a l’única empresa que s’ha presentat al concurs, això si, amb el vot en contra dels dos consellers d’Objectiu Comú, Dolors Cabot i Albert Torres, que han remarcat que sempre s’han mostrat contraris al projecte dels ponts.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending