El projecte de l’aparcament de l’Obac, penjant d’un fil

Cap empresa s’ha presentat finalment al concurs per desenvolupar els treballs de construcció i el comú haurà de reunir-se amb els propietaris per tal d’analitzar i valorar la situació

Una imatge de l'accés principal al comú d'Escaldes.
Una imatge de l'accés principal al comú d'Escaldes. Toni Solanelles

El projecte per dur a terme un aparcament a la zona de l’Obac sembla que no acaba de tirar endavant. El passat mes de desembre el comú d’Escaldes-Engordany va prorrogar el termini de presentació d’ofertes, malgrat assegurar que es tenien dues empreses que estaven, aparentment, fermament interessades a fer els treballs de construcció. Finalment, el concurs ha acabat i no hi ha hagut cap proposta per part de cap privat per fer-ho. Per tant, la corporació s’haurà de reunir amb la part privada per tal d’analitzar i valorar la situació.

És un dels projectes més ambiciosos que es vol dur a terme a Escales, i són diverses les corporacions que han intentat treure’l endavant. El passat mes de febrer es va tancar el termini per presentar projectes per tal de construir l’aparcament Escalé sense cap proposta de ninguna empresa interessada per gestionar-lo. La inversió havia de ser important, la construcció preveia un pàrquing amb una capacitat elevada, de 455 places que es donarien en concessió.

Un instant de la sessió de consell de comú d'Escaldes.

Relacionat

Escaldes posa en marxa el projecte de l’aparcament de l’Obac mitjançant concessió

Aquesta modalitat es va escollir, precisament, a la magnitud del projecte i l’ambició que suposada poder fer-lo realitat. Es va al·legar, en el seu moment, que la inversió era elevada i que era gairebé impossible que la corporació la pogués fer sense comptar amb un privat. La construcció s’havia valorat el 2019 amb 14 milions d’euros. Des del comú es remarca que el plec de bases estava marcat per l’anterior corporació, tot i que es va incloure la concessió.

Façana del comu d'Escaldes-Engordany.

Relacionat

Dues empreses fermament interessades en la construcció i gestió de l’aparcament de l’Obac

La justificació que s’ha donat a aquesta manca d’ofertes per part del comú ha estat, d’una banda, que el plec de bases era molt obert. “No es van posar clàusules rígides que han fet el projecte insostenible”, remarquen respecte a les peticions que es feien a les empreses interessades.  Per tant, assenyalen que aquesta manca d’ofertes fa palès que “vol dir que no s’ha vist l’interès en aquest projecte”. El següent pas serà una trobada entre la corporació i la part privada per “analitzar la situació”.

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending