Dues empreses fermament interessades en la construcció i gestió de l’aparcament de l’Obac

Escaldes ha prorrogat el concurs per desenvolupar aquests treballs després de rebre algunes preguntes i que es poguessin fer canvis a les propostes

Façana del comu d'Escaldes-Engordany.
Façana del comu d'Escaldes-Engordany. COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

El comú d’Escaldes-Engordany ha decidit prorrogar el termini de presentacions de projectes per a la construcció i gestió del futur pàrquing de l’Obac. Des de la corporació indiquen que s’han rebut preguntes respecte a la convocatòria per part de dues empreses que estarien fermament interessades a portar endavant el pàrquing. Per aquest motiu, s’ha ampliat el termini, en cas que es vulguin fer canvis en les propostes una vegada aclarits els dubtes.

El projecte de l’aparcament de l’Obac és força ambiciós. Suposa una inversió important, ja que comptaria amb 600 places per cotxes i 63 per motos. En total, 455 espais d’aparcament en concessió. La construcció també seria feixuga, i es podria allargar, almenys, fins al 2026. Per tant, s’ha volgut procedir amb molta cura i donar a les empreses interessades tota la informació escaient i tota aquella que han sol·licitat, per no deixar cap punt per tancar com toca.

Aquest ha estat el principal motiu pel qual, mitjançant la publicació en un BOPA extraordinari, s’ha comunicat la decisió de prorrogar el termini del concurs públic pel desenvolupament dels treballs d’urbanització, la construcció d’un aparcament vertical i la posterior explotació en règim de concessió. Des de la corporació indiquen que s’han rebut algunes preguntes, aclariments més aviat, de dues empreses que estan interessades a presentar-s’hi.

Per tant, el fet d’allargar el termini té l’objectiu principal de fer arribar aquests aclariments que s’han traslladat a les dues empreses que han preguntat a la resta que van descarregar el plec, perquè poguéssin fer canvis en la seva proposta, si ho consideraven oportú. A més, prorrogant el concurs, es dóna més temps a les entitats de poder treballar en la seva proposta, que ha de ser igual d’ambiciosa, com a mínim que el projecte. Segons s’indica al BOPA, es podran presentar fins al 27 de gener de 2023.

La decisió d’optar per la modalitat de concessió es va fer pública el passat mes d’agost durant la celebració del consell de comú. El principal motiu que es va al·legar era que, malgrat tractar-se d’un pàrquing important per la parròquia, la inversió era força elevada perquè la corporació la pogués portar endavant sense cap acord amb un privat. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, va recordar que, al 2019, quan es va començar a projectar, es va valorar en 14 milions d’euros la construcció. En aquest cas, l’empresa que finalment guanyi el concurs, no únicament haurà de fer l’aparcament, sinó que també podrà gestionar-lo posteriorment, amb els preus que s’acordin entre les dues parts.

Etiquetes

Comentaris

Trending