Principi d’acord a quatre bandes per garantir l’aigua a l’hospital

El SAAS, Capesa i els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes tenen embastat un conveni perquè el centre sanitari pugui quedar embrancat de forma permanent a la xarxa de la capital

El rètol de l'hospital encès enmig de la nit.
El rètol de l'hospital encès enmig de la nit. Toni Solanelles

L’hospital no haurà de patir pel subministrament d’aigua. O almenys aquesta és la intenció que tenen els quatre operadors -Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Capesa i els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes- que han arribat a un principi d’acord per fer els treballs necessaris perquè l’equipament sanitari, ubicat a la parròquia escaldenca, pugui quedar embrancat de manera permanent a la xarxa de la capital per si mai ha de ‘tibar’ aigua d’aquesta darrera parròquia.

L’hospital és rere Caldea el segon client de Capesa, la companyia distribuïdora d’aigua a Escaldes. Malgrat que no hi ha hagut mai, inicialment, cap problema, i tot i que el centre sanitari disposa d’un dipòsit propi força notable, és cert que puntualment en alguna ocasió s’ha fet una connexió a la xarxa de la capital. Ara, es farà un pas més i aviat es construirà una connexió física definitiva. Tot quedarà plasmat en un conveni, segons fonts coneixedores de les negociacions, que s’hauria de signar relativament aviat.

Del cost de les obres que s’hauran de fer a tocar el centre hospitalari se’n faran càrrec, respectivament, el comú d’Andorra la Vella i Capesa. La corporació escaldenca contribuirà als treballs fent alguna exempció tributària a la distribuïdora d’aigua de la parròquia. Els detalls s’han d’acabar de polir i no es faran públics fins que no es tanqui del tot el conveni i s’acabi firmant pels responsables de les quatre institucions implicades.

La connexió de la xarxa d’aigua d’Andorra la Vella i la d’Escaldes, de forma global, no és la primera vegada que es planteja. Tot és possible i sota la rotonda de la Dama de Gel hi ha una galeria, una mena de sala de màquines, on es podria arribar a dur a terme la interconnexió. Però no és tan evident com sembla. La capital usa unes canonades de diàmetre superior a les emprades per Escaldes. En canvi, Andorra la Vella treballa amb una pressió més baixa que la que usa Capesa.

Comentaris

Trending