Primers passos per a la construcció de l’edifici de serveis del futur parc d’Encamp

Les obres, que van començar el març del 2022, ja han permès avançar bona part de l’estructura de l’aparcament soterrani i aixecar l’esquelet, de fusta, de l’espai on aniran urbans, espai jovent i el bar

L'estructura de fusta del futur edifici.
L'estructura de fusta del futur edifici. G.P.

El nou parc d’Encamp avança. De mica en mica, el projecte es va fent realitat. Ja fa més d’un any que les obres es van iniciar i es comencen a veure ja els primers detalls del que serà el futur espai lúdic del poble, que ha de substituir el desaparegut Prat Gran. Gran part de l’estructura de l’aparcament soterrani és una realitat i s’ha començat a construir el futur edifici que ha d’albergar el bar i altres dependències.

Els darrers dies, ja s’ha pogut veure com els obrers que treballen a la zona des de mitjan de març del 2022 han avançat de forma important en el projecte. Per exemple, l’estructura de l’aparcament soterrani amb 80 places al qual s’accedirà pel vial de la Molina, ara tallat al trànsit, ja està força avançada. I això ha permès també començar a aixecar una altra dels punts claus del parc de l’Ossa.

Es tracta de l’edifici que servirà d’espai per al bar que s’ubicarà a l’espai lúdic i altres dependències comunals que estan previstes: la zona per al jovent i els despatxos del servei de circulació, ara traslladats temporalment, juntament amb els de policia, a l’antiga casa comuna, a l’avinguda François Mitterrand. I es pot veure clarament per les característiques peculiars amb els quals el va dissenyar el despatx d’arquitectura guanyador del concurs d’idees, Altura. Tot de fusta, per aconseguir una millor integració a l’ambient.

Aquestes dues parts del projecte estan valorades en 2,5 i 3 milions respectivament. També s’ha d’avançar en la construcció de l’espai lúdic en si mateix, adjudica per 2,2 milions. Per tant, el total del projecte ha de suposar per al comú una inversió de 8,3 milions. La idea és que almenys una part del futur parc pugui entrar en servei aquest any, però tot dependrà de com avancin els treballs.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending