Els primers ‘agosarats’ es llancen a fer ‘snowboard’ al Peretol

Veïns de Soldeu i de les Bordes d’Envalira ‘temen’ un altre hivern complicat amb temporers sense feina i complint més aviat poc les mesures sanitàries

Els 'snowboarders' improvisats a primera hora d'aquesta tarda a la zona del Peretol.
Els 'snowboarders' improvisats a primera hora d'aquesta tarda a la zona del Peretol.

Veïns de Soldeu i de les Bordes d’Envalira ‘temen’ un altre hivern complicat amb temporers sense feina i complint de manera molt laxa, per dir-ho finament, les mesures sanitàries que pretenen evitar la propagació del coronavirus. De moment, ja se n’han vist alguns d’ells, ‘agosarats’, estrenant sense esperar-se ni cinc segons la temporada de neu. A la base del Peretol aquest dilluns ja s’hi han vist alguns atrevits ‘snowboarders’.

Tot just hi ha la neu fabricada pels canons que Saetde va posar en marxa divendres per donar més la sensació il·lusionant de neu i esquí que una altra cosa. Cert que hi ha hagut alguna precipitació, però molt testimonial. La baixada de les temperatures, això sí, permet als circuits d’innivació artificial funcionar. Ara, caldrà veure l’eficiència del cultiu fet aquests dies, perquè no es preveu que la meteorologia hagi d’ajudar les ànsies de neu.

Els improvisats ‘snowboarders’ del Peretol, però, n’han tingut prou amb la base per fer el primer tastet. A falta de contractes i de feina, miren de fer temps amb altres ocupacions i diversions, per a desgrat d’altres veïns que, fins i tot de nit, veuen com un perill com alguns d’aquests joves es mouen a peu per la carretera esdevenint un perill per als conductors, segons que han explicat alguns dels automobilistes que s’han trobat en aquesta situació.

Comentaris

Trending