Un préstec d’1,7 milions enfronta Camp i la minoria al comú de Canillo

L’adjudicació del servei turístic de transport públic al Roc del Quer i al pont tibetà per 320.000 euros també provoca controvèrsia

Comentaris

La nova interventora delegada del comú de Canillo, Andrea Solano ha jurat el càrrec.
La nova interventora delegada del comú de Canillo, Andrea Solano ha jurat el càrrec. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo ha aprovat la contractació d’un préstec sindicat d'1,7 milions per la piscina del Palau de Gel, i i ha facultat a qualsevol d’ambdós cònsols a formalitzar els documents escaients. La minoria ha votat en contra després d'expressar la seva disconformitat i d'un debat amb el cònsol major, Francesc Camp. També ha suscitat polèmica l'adjudicació del servei turístic de transport públic.

Durant la sessió s'ha adjudicat per 320.000 euros el servei de transport públic al mirador del Roc del Quer i al pont tibetà a la Cooperativa Interurbana Andorrana. El cònsol major, Francesc Camp i els consellers de l'oposició, Albert Torres i Dolors Cabot ha discrepat sobre el model dels busos, "massa grans" per Torres però també sobre el turisme, el medi ambient i les cues a la parròquia. L'oposició ha votat en contra de l'adjudicació del servei de bus.

El servei de transport es posarà en marxa el mes vinent i fins el setembre. Camp ja justificat el cost pel reforç dels busos en temporada alta i l'increment de dies i ha assegurat que es preveuen beneficis. Tot i això des de l'oposició es considera "una despesa elevada" i que els busos provoquen problemes de trànsit. Al concurs s'hi han presentat dues empreses. Torres considera que amb el pont tibetà i el Roc del Quer "s'ha generat il·lusió però cal ser prudents", mentre que el cònsol major creu que les dues atraccions turístiques "no són flor d'un dia".

Torres també s'ha mostrat crític amb la inversió que s'ha de fer per remodelar el Palau de Gel. "És un terreny llogat i cal un préstec de 1,7 milions que s'afegeix a un altre que s'ha demanat de 4,2 i són molts diners d'interessos", ha dit. "El comú de Canillo té liquiditat i no ens cal demanar un préstec". Camp ha recordat que en el seu moment es va fer una oferta de compra pel terreny que acull el Palau de Gel. "Es va aconseguir un bon termini de lloguer en una negociació molt llarga", ha subratllat i ha reconegut "que són molts diners però ho hem de fer ara. En 23 anys és un temps més que suficient per amortitzar aquesta inversió i hem de fer el màxim per tenir un Palau de Gel posat al dia i pensem que la forma de préstec és la més adequada perquè sigui una instal·lació del segle XXI i no del XX com ho és ara", ha afegit.

El cònsol ha explicat que tot i la liquidat de 10 milions d'euros, aquest any es fan moltes inversions i hi ha reconduïts de l'exercici anterior. Torres ha indicat que el préstec tindrà un cost addicional cada anys i "nosaltres tenim la responsabilitat de vetllar per les finances del comú". El préstec s'ha de formalitzar en els propers mesos. Així la reforma del centre superarà els 5 milions després d'ampliar la quantitat de préstec, que tindrà fixat el venciment el 2046.

El crèdit està destinat a assumir les obres de la millora energètica de la infraestructura. En concret, servirà per executar les obres de la piscina. El primer concurs va quedar desert vist l'alt cost de les propostes presentades. D'aquesta manera, s'ha reformulat per ajustar-lo a la situació actual, revisant els diferents elements. També s'ha adjudicat la compra d'un vehicle escombradora per un
import de 159.750 euros que servirà per reforçar el servei de neteja de la parròquia.

La sessió s'ha tancat amb un nou enfrontament entre Camp i Torres per unes divergències sobre un camí que ha acabat amb un "prou!" per part del cònsol.

D'altra banda, s'ha nomenat la nova interventora delegada del comú de Canillo, Andrea Solano Molinero.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending