Els pressupostos participatius d'Andorra la Vella doblen la partida i arriben als 200 mil euros

Les propostes es poden presentar des d'aquest dimarts i fins al pròxim dia 31 mitjançant una butlleta o a la pàgina web

Comentaris

La consellera comunal, Meritxell López durant la roda de premsa.
La consellera comunal, Meritxell López durant la roda de premsa. B.N.

El comú d'Andorra la Vella ha doblat la partida dels pressupostos participatius que han passat de 100.000 a 200.000 euros."Són uns pressupostos participatius d'inversió", segons ha explicat la consellera de desenvolupament estratègic i comercial i de projectes estratègics, Meritxell López. El projecte guanyador de l'any passat van ser unes pistes de bàsquet, escollides entre 600 vots. i 134 propostes. D'elles, 19 van passar a la final.

El comú d’Andorra la Vella posa en marxa la segona edició dels pressupostos participatius, un procés durant el qual els ciutadans censats a la parròquia poden proposar projectes per millorar Andorra la Vella. Aquest any la inversió que es destinarà a les accions ascendeix a 200.000 eurosel doble que l’any passat.

La consellera de Desenvolupament estratègic i comercial i de Projectes Participatius,Meritxell López, ha fet una crida a la participació i explica que “després de la bona acollida per part de la població de la primera convocatòria, enguany apostem de nou per aquesta iniciativa convençuts que serà rebuda de nou amb els braços oberts per a tots els ciutadans”. En aquest sentit, ha remarcar la voluntat del comú de seguir donant veu i vot sobre el present i el futur més immediats de la parròquia, per la qual cosa s’ha apostat per potenciar el projecte amb més recursos.

El període de presentació de propostes és de l’1 al 31 de març, i es poden fer arribar de dues maneres: Omplint i dipositant la butlleta del fulletó informatiu en alguna de les bústies ubicades al Centre Cultural La Llacuna (de 8 a 20 h), a l’Oficina de l’Espai Ciutadà (de 8 a 15 h), a l’Oficina de tràmits de Santa Coloma (de 8 a 15 h) o a El Rusc (d’11 a 13 h i de 15 a 20 h). De forma telemàtica omplint el formulari habilitat en aquesta secció del web.

A partir de l’1 d’abril i fins al 31 de maig es durà a terme el procés de filtratge de les propostes amb l’avaluació tècnica dels costos i la viabilitat dels projectes presentats pels ciutadans. I, al mes de juny, totes aquelles persones censades a la parròquia majors de 16 anys podran participar en la votació final.

Pel que fa a les pistes de bàsquet que construeix la corporació, i que va ser la proposta guanyadora de la primera edició dels pressupostos participatius, Meritxell López ha exposat que les obres avancen a bon ritme al carrer Prat Salit i la idea és que el projecte sigui una realitat abans de l'estiu.També ha recordat que gràcies a les propostes rebudes es va constatar que molts ciutadans demanaven una millora de les voravies i de l'embelliment de la parròquia i, en aquest sentit, ha manifestat que, paral·lelament, el comú també està fent actuacions en aquestes dues línies.

Un exemple és l'arranjament de les voravies del carrer Gil Torres, un projecte que entra dins de la partida d'un milió d'euros que la corporació ha destinat a aquest fi. Aquest projecte d'embelliment es va presentar la setmana passada.

Etiquetes

Comentaris

Trending