Preocupació per l'augment de conductes incíviques i 'botellón' al coll de la Gallina

Fins i tot es van constatar trobades en ple confinament que han augmentat amb la desescalada

Bosses amb deixalles recollides a prop del refugi de Collet Martí.
Bosses amb deixalles recollides a prop del refugi de Collet Martí. Altaveu

La collada de Gallina s'ha convertit als darrers mesos en un lloc de concentracions per fer 'botellón', fins i tot en ple confinament. Ara, amb la desescalada han augmentat. El fet de ser un lloc aïllat i amb una dos únics accessos, des de Fontaneda i des de Bixessarri han propiciat aquestes trobades. 

Les trobades acostumen a tenir lloc més amunt del Parador de Canòlich tot i que en alguna ocasió s'han intentat dur a terme a l'esplanada que hi ha davant del santuari però la proximitat del restaurant i hotel ha dissuadit els participants que han anat a indrets més solitaris.

El 'botellón' s'acompanya sovint de recorreguts a massa velocitat per una carretera molt estreta i plena de revolts fins a Bixessarri i d'allà fins a Aixovall, o en sentit contrari a Os de Civís. No es descarta que fins i tot alguns cotxes puguin baixar per Fontaneda tot i el tram final de la carretera és només de sentit pujada.

Després del 'botellón', les ampolles, llaunes i altres deixalles acostumen a quedar en ple bosc. "Fins i tot darrerament hem trobat guants de plàstic tirats entre les herbes", explica un excursionista que acostuma a passejar per la zona. Els fets també preocupen alguns propietaris de terres que hi conreen tabac i verdures. "És un lloc aïllat i solitari i algun cop m'he trobat amb destrosses al camp", explica un d'ells.

Dissabte, uns excursionistes es van trobar amb l'entorn del refugi de Collet Martí ple de deixalles. Les van recollir en unes bosses i les van dipositar a l'interior del refugi.

Comentaris (6)

Trending