El pont tibetà supera àmpliament les expectatives d’afluència

Durant els sis mesos d’activitat, que finalitzaran al novembre, es preveia fins a 76.000 persones, sense comptar aquelles que també visiten el Roc del Quer

Turistes en l'accés al pont tibetà de Canillo.
Turistes en l'accés al pont tibetà de Canillo.

El pont tibetà de Canillo ha tingut una acceptació més que bona. Tot i que encara no s’ha fet el tancament de xifres, i no es pot fer un balanç precís, s’ha avançat que s’han superat àmpliament les expectatives d’afluència. Almenys, així serà a finals del mes de novembre, on s’espera que el nombre de visitants sigui superior als 76.000 que s’esperaven durant els sis mesos d’activitat, i descomptant aquells que també han acudit al Roc del Quer.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, s’ha mostrat més que convençut que el pont tibetà superarà, i per molt, les previsions que es van fer en la seva posada en marxa. El mes d’agost ha estat molt fort, i Camp ha assenyalat que “s’hagués pogut rebre més gent de la que s’ha rebut”. Amb la intenció de poder preservar l’entorn i que no sigui força massificat es va fer un topall de 1.300 persones diàries, “i molts dies es van exhaurir totes les entrades”.

L’objectiu del comú ha estat, en tot moment, “combinar l’interès econòmic amb el mediambiental”. Per això es va establir un límit diari. A partir del 15 de setembre ha començat la temporada baixa, però més o menys s’ha assolit entre 200 i 400 visitants al dia. “Els caps de setmana de tardor estan sent bons”, ha assegurat Camp. Per tant, s’espera que a finals de novembre la xifra final sigui superior als 76.000 que es preveien.

Pel que fa a l’accés de turistes, es continuarà fent mitjançant autobús. “Per no voler malmetre el territori, no s’ha volgut fer pàrquing”, ha explicat Camp. El canvi que s’ha fet és comptar amb vehicles més petits en moments de menor afluència. En lloc de tenir-los de 55 places, es tindran de 40. “Hem adaptat el nombre d’autobusos en conseqüència al de persones”, ha assenyalat el cònsol.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending