Polèmica per la prima Covid-19 que el comú de Canillo atorgarà a sis treballadors

La majoria destaca la implicació d’aquests empleats, entre ells diversos caps de servei, durant les pitjors setmanes de l’emergència sanitària mentre que la minoria hi veu una voluntat de treure “rèdit polític”

Un instant de la sessió, seguida, com es veu al monitor de dalt, per Francesc Camp de forma telemàtica.
Un instant de la sessió, seguida, com es veu al monitor de dalt, per Francesc Camp de forma telemàtica.

El comú de Canillo ha aprovat atorgar una prima de 1.500 euros a varis treballadors de la corporació per la seva implicació durant les setmanes crítiques de la crisi del coronavirus. La mesura ha aixecat polèmica entre majoria i minoria. Els primers l’han defensat perquè es premia persones que “es van desviure” aquells dies, amb disponibilitat total. Els segons han posat en dubte els criteris sota els quals s’han decidit i, fins i tot, hi veuen al darrere l’interès per obtenir “rèdit polític”.

La prima es donarà a sis persones, la majoria dels quals caps d’algun servei, com ara circulació o higiene. El cònsol menor canillenc, Marc Casal, l’ha justificat tot assegurat que “es van desviure des del primer dia, fent més hores per afrontar el problema amb els temporers o l’atenció a la gent gran”. Per tant, ha afirmat, “són persones que han tingut una implicació molt superior a la resta de personal, amb disponibilitat absoluta, a totes hores des del primer moment”. En definitiva, “una feina desinteressada que es va considerar que havia de tenir una gratificació” que, en aquest cas, s’ha traduït en una paga extra de 1.500 euros nets.

El comú aprova el crèdit per fer l’aportació al fons contra el coronavirus del Govern: un milió d’euros

La mesura no ha comptat amb el vot favorable de la minoria d’Objectiu Comú que s’ha preguntat “amb quin criteri s’ha decidit a quina persona es donava i a quina no”. Per a la consellera Dolors Cabot, “la finalitat de tot plegat és obtenir un rèdit polític” i ha lamentat que s’han creat “un precedent” sense, però, establir “cap pauta ni mecanisme” per si, en un futur, cal tornar a valorar noves primes. Des de la majoria sí que s’ha volgut assegurar que en cap cas els 1.500 euros persegueixen finalitats polítiques, tot assegurant que la majoria de beneficiats “no voten a Canillo”.

La sessió també ha servit per donar el vistiplau al crèdit extraordinari que ha de servir per fer l’aportació, d’un milió d’euros, al fons solidari de Govern per ajudar a sufragar part de les despeses necessàries per abordar les conseqüències, especialment les econòmiques, provocades per l’emergència sanitària. Tot i que des d’Objectiu Comú s’hi ha donat suport, el conseller Albert Torres sí que ha volgut remarcar que “som la parròquia que, proporcionalment, més diners aportarem, en comparació al pressupost”. Per això, la seva companya de formació, Dolors Cabot, ha reclamat que “hi hagi una informació clara de per a què s’utilitzaran aquests diners”. Des de la majoria s’ha apuntat que “és l’aportació que vam decidir i no pensem que ens hàgim de comparar amb altres corporacions”.

El ple de la corporació també ha aprovat l’adjudicació de la primera fase de millora del carrer del peu del Tarter, que tindrà un cost de 225.000 euros. L’actuació suposa principalment canviar una de les bigues del pont així com la millora entre el pas elevat sobre el Valira i l’entrada de l’hotel Llop Gris, on es farà un punt rodó per permetre el gir dels vehicles. Es preveu que, més endavant, en posteriors exercicis, es pugui completar la reforma de l’altre tram de carrer.  

Una imatge d'arxiu del Tarter.

Relacionat

Canillo impulsa millores al peu de pistes del Tarter

La sessió ha tornat a tenir moments de tensió entre minoria i majoria. Al final, per la negativa dels demòcrates a debatre sobre la instal·lació de reductors de velocitat a la carretera de Canillo a Prats, mesura que ha estat criticada per Torres i per la manca d’informació que, denuncien des d’Objectiu Comú, tenen sobre la situació de les societats participades, Ensisa i Palau de Gel. A l’inici, pel fet que el cònsol major, Francesc Camp, no hagi assistit en persona al ple, que ha seguit de forma telemàtica i amb alguna intervenció puntual, deixant la batuta a Marc Casal.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending