Canillo impulsa millores al peu de pistes del Tarter

El comú ha hagut de dividir en dues fases les obres al carrer del pont, que inicialment s’havien de fer totalment aquest any, perquè el coronavirus va impedir adjudicar-les a l’abril

Una imatge d'arxiu del Tarter.
Una imatge d'arxiu del Tarter.

El comú de Canillo vol tirar endavant les obres de rehabilitació i millora del carrer pont del Tarter, un dels més concorreguts del poble, especialment durant la temporada d’hivern. La idea inicial era enllestir tota l’obra al llarg d’aquests mesos d’estiu i tardor, però l’esclat de la crisi del coronavirus ha forçat la corporació a canviar els plans inicials i fer-ho tot en dues fases. Per ara, s’actuarà en la passarel·la sobre el riu Valira d’Orient.

Feia temps que a la zona no s’hi feia cap actuació i la idea inicial del comú era fer una rehabilitació de tot el carrer. Es tracta d’una via força transitada, sobretot a l’hivern, ja que condueix cap al peu de pistes i hi ha hotels. A banda, fins fa poc també hi havia un dels locals apres ski més populars, l’Abarset.

La primera part de les actuacions es farà aquest estiu i consistirà en la rehabilitació del pont que creua el riu Valira d'Orient

El pla previst era realitzar totes les actuacions de cop, al llarg de la primavera i l’estiu, com explica el responsable d’obres del comú, Nadal Gili. A més de rehabilitar el pont sobre el riu i millorar l’aspecte del carrer, s’havia de canviar tot el paviment i refer els serveis com les aigües residuals i pluvials o l’enllumenat. El coronavirus, però, ha trastocat la previsió.

“Estava tot preparat per adjudicar-lo a l’abril i fer-ho tot aquest any”, explica el responsable d’obres del comú, Nadal Gili. L’esclat de la crisi sanitària ho va impedir i no ha estat fins ara que s’ha pogut reprendre el projecte. S’ha fet, però, dividint-lo en dues fases. Aquesta setmana s’ha publicat al BOPA el concurs per fer la primera en un període de tres mesos.

“Ara es rehabilitarà el pont sobre el Valira, que està malmès i faltarà la segona part, que són entre 300 i 400 metres de carrer”, apunta. Aquesta segona fase ja es preveu de cara a l’any vinent. D’aquesta forma, també s’allibera part del pressupost inicialment destinat per afrontar les conseqüències que la crisi sanitària pot tenir a les arques comunals.  

Etiquetes

Comentaris

Trending