Els patinets elèctrics de lloguer arriben a Sant Julià de Lòria

La iniciativa s’implementarà com a prova pilot i, si els resultats són favorables, el projecte es durà a terme de manera definitiva

L'estació de patinets situada a tocar de l'hotel Barcelona, a Aixovall
L'estació de patinets situada a tocar de l'hotel Barcelona, a Aixovall

La parròquia de Sant Julià de Lòria acollirà una prova pilot de mobilitat durant tres mesos. Concretament, s’instal·laran uns patinets elèctrics a diferents punts estratègics per obtenir una bona base de dades per conèixer la viabilitat de la seva implementació definitiva. Si els resultats són favorables, el comú traurà un concurs “amb totes les característiques que els lauredians necessitin”. El projecte es durà a terme amb l’empresa Muvif i, fins a l’1 de gener de l’any vinent, el servei serà gratuït.

Perquè els usuaris puguin utilitzar el servei hauran de fer servir l’aplicació de Muvif. A través d’aquesta, podran consultar la localització dels patinets i reservar-los. La flota total de patinets és d’uns 250. A Sant Julià, hi haurà entre 15 i 16 punts amb dos o tres patins per estació amb la finalitat de millorar la mobilitat de la parròquia, però l’objectiu és arribar també a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i cobrir tota la vall.

Majoral fent una passejada amb un patinet

Pel que fa als preus del servei, l’usuari haurà de pagar un euro per desbloquejar el patinet i, després, cada minut tindrà un preu de 18 cèntims. No obstant això, els clients podran contractar un forfet mensual de 24,90 euros -el qual donarà accés a 500 minuts- o de 14,90 euros -per obtenir la meitat de temps, 250 minuts-. Pel que fa als turistes, podran contractar una tarifa de 24 hores per uns 29 euros.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha declarat que l’objectiu és reduir la petjada de carboni. En relació amb el nou codi de circulació que s’està treballant, el qual inclourà regulacions per aquest tipus de vehicles, Majoral ha argumentat que “tota la prova es fa dins del marc de la mateixa empresa. Quan l’usuari contracti el servei, haurà d’assumir els compromisos que pertoquin. Si la normativa no es compleix, la companyia tindrà la capacitat de bloquejar el patinet o sancionar”.

Comentaris (5)

Trending