El passeig Mójacar d’Encamp continua enrampant

En la meitat del vial es va canviar el paviment per evitar l’electricitat estàtica, però en l’altra meitat, els ensurts de veïns i turistes encara són evidents i no hi ha manera de resoldre-ho

Una imatge recent del passeig Mojácar, en la zona on encara enrampa.
Una imatge recent del passeig Mojácar, en la zona on encara enrampa. Toni Solanelles

Gairebé quatre anys després d’inaugurar-se, el passeig Mójacar, almenys una part, continua enrampant. El comú n’és conscient o, com a mínim, n’era conscient el seu antecessor. Però la solució és complicada i, per tant, qui dia passa, enrampada empeny. I els ensurts que s’emporten els veïns -sobretot els que no estan avesats a usar un vial que va de les Bons al carrer 14 de Març-o especialment els turistes, que no acaben d’entendre res, són d’allò més notables.

Els materials que es van utilitzar, amb un terra sintètic, són conductors de l’electricitat. I en no pocs casos, quan algú s’acosta i toca les baranes o d’altres ornaments metàl·lics que hi ha al passeig, salten espurnes. El tram més proper a les Bons continua amb aquest material sintètic i, conseqüentment, amb les enrampades. Ara ja s’és conscient de quin mal pateix la instal·lació i no hi ha més remei que resignar-se. De fet, el comú formalment fa silenci a la petició sobre què s’hi pot fer.

I és que per evitar la problemàtica caldria dur a terme una intervenció cara i complexa. Una part del passeig, pràcticament la meitat, ja es va sotmetre a modificacions a final del 2019 per solucionar la qüestió de l’electricitat estàtica. Es va canviar el material sintètic per asfalt. Però en l’altra part l’actuació no és possible arran que és que descansa sobre una estructura que es va crear en el seu moment per substituir unes escales que hi havia hagut en el seu moment i així fer accessible tot el passeig.

Per tant, i fins que no aparegui un altre material similar al que hi ha però que no sigui conductor d’electricitat, el perill de sentir un fiblada més o menys important és més que probable. Com a mínim no estaria de menys advertir de la situació amb uns cartells. “No toqui res, en cas contrari si s’enrampa la culpa serà seva” hauria de resar el rètol. Seria molt irònica, potser. Però evitaria no pocs sobresalts.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending