Els parquímetres intel·ligents de Sant Julià acaben a la justícia

Maviparq, l’empresa que va perdre el concurs per la gestió dels aparells, ha presentat una demanda contra la decisió del comú, després que aquest hagi refusat, via silenci administratiu, el recurs contra l’adjudicació

Les càmeres s'instal·laran a la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich.
Les càmeres s'instal·laran a la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich. Toni Solanelles

La justícia analitzarà si el comú de Sant Julià de Lòria va fer de forma correcta l’adjudicació dels nous parquímetres intel·ligents de la parròquia. La Batllia ha admès a tràmit el recurs presentat per una de les empreses que va licitar al concurs, Maviparq, en contra de la decisió de la corporació laurediana, després que aquesta optés pel silenci administratiu davant la reclamació. La companyia retreu que la societat guanyadora no té l’autorització per dur a terme l’activitat per la qual ha estat contractada i que no es va valorar adequadament l’experiència de les diferents empreses.

El concurs, de fet, ja va tenir polèmica des del primer moment, ja que diferents companyies del sector van expressar la seva disconformitat per la indefinició que, al seu entendre, presentava. Finalment es van presentar només dos licitadors. Per un costat, Maviparq. Per l’altre, l’UTE entre Tecnologia Capital i Paymeter. Aquests dos darrers són els que el van guanyar.

Un parquímetre a l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià.

Relacionat

Paymeter ‘es queda’ els parquímetres de Sant Julià i percebrà el 20% de les transaccions

Segons l’edicte d’adjudicació publicat a l’octubre, les empreses rebrien el 20% de les transaccions que es formalitzin als parquímetres. A banda, també s’emportarà un 10% de les realitzades a l’aplicació d’aparcaments (excepte sancions, denúncies o constats d’infraccions) i un 3% de les operacions realitzades per al cobrament de sancions, denúncies o constats d’infraccions. La resolució, però, no va agradar l’altra licitadora.

Maviparq va presentar, llavors, un recurs al comú de Sant Julià, ja advertint que estava disposada a anar més enllà i arribar a la Batllia. Al·legava que s’haurien comès diferents irregularitats a l’hora de valorar les ofertes. Per un costat, lamentaven que els adjudicataris no disposaven de l’autorització necessària per dedicar-se a l’activitat objecte del concurs. Així ho haurien advertit als membres de la taula de valoració de les ofertes sense que aquests ho tinguessin present.

Per l’altre costat, s’entenia que l’empresa guanyadora no havia aportat el certificat que demostrava que té la llicència per a la gestió de sancions o per efectuar el pagament de la zona blava via telèfon mòbil. Altres punts que disgustaven Maviparq era com s’havia valorat l’experiència prèvia en tasques similars o que l’oferta de Tecnologia Capital era temerària.

Les càmeres s'instal·laran a la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich.

Relacionat

Impugnat el concurs dels parquímetres de Sant Julià per “arbitrari” i “temerari”

El recurs presentat davant el comú no va prosperar. De fet, la corporació va optar per fer silenci administratiu. Davant aquesta no resposta, que a la pràctica és una contesta negativa, Maviparq ha decidit tirar endavant amb una demanda per la via administrativa que ha estat acceptada per la justícia. Segons fonts consultades, l’acció judicial reprodueix els arguments ja expressats prèviament, tot i que afegeix que per part del comú no se’ls ha facilitat la documentació sobre el concurs que es va demanar.

Comentaris (3)

Trending