Paymeter ‘es queda’ els parquímetres de Sant Julià i percebrà el 20% de les transaccions

Com apuntaven tots els pronòstics només convocar-se el concurs, el comú adjudica a l’‘start up’ sorgida del Niu d’Andorra Telecom la renovació dels equips que gestionen les zones d’aparcament, que passaran a ser intel·ligents

Un parquímetre a l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià.
Un parquímetre a l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià. Toni Solanelles

Com deien les Sagrades Escriptures, Tecnologia Capital s’encarregarà de renovar la flota de parquímetres de Sant Julià de Lòria. El comú ha adjudicat a l’empresa sorgida del Niu d’Andorra Telecom, a la Massana, i essencialment desenvolupadora de l’aplicació telemàtica Paymeter la instal·lació i manteniment de nous parquímetres, i la prestació dels serveis de gestió i control digitalitzat per la parròquia. La societat percebrà una comissió del 20% de les transaccions que formalitzi via parquímetres.

No serà aquesta la única remuneració que percebrà Tecnologia Capital, liderada per David Tiago i Ignasi Carod, i que té en el seu capital social una mínima participació d’Andorra Telecom. Segons l’adjudicació publicada aquest dimecres pel comú lauredià al BOPA, l’empresa també percebrà un 10% de les transaccions realitzades a l’aplicació d’aparcaments (excepte sancions, denúncies o constats d’infraccions) i un 3% de les operacions realitzades per al cobrament de sancions, denúncies o constats d’infraccions.

Captura de pantalla del lloc web des del qual es té accés a la descàrrega de l'aplicació.

Relacionat

Una APP nascuda al Niu d’Andorra Telecom es perfila com la ‘gestora’ de la zona blava laurediana

Tecnologia Capital era una de les dues empreses que es va presentar al concurs. Altres firmes del Principat capacitades per fer aquests treballs ja van descartar d’entrada presentar-se al concurs per la poca claredat que hi veien. De fet, des del primer moment moltes companyies de logística d’aparcaments van veure gat amagat en el concurs. A tot estirar, la recaptació fins ara en matèria de zones blaves a Sant Julià pot ser de 80.000 euros anuals. La inversió semblava del tot descabellada per a la majoria d’empreses del país.

El comú lauredià, almenys d’entrada, aconseguirà, sobre el paper, el que pretenia: renovar l’obsolet parc de parquímetres de la parròquia -es compta que s’han d’instal·lar mig centenar de màquines noves, que tindran el component intel·ligent- sense haver d’invertir ni un sol euro. El projecte hauria de posar-se en marxa a partir del primer de gener i el contracte podria tenir una durada màxima, amb les pròrrogues que estableix el plec de condicions, de sis anys.

Un dels actuals parquímetres a Sant Julià.

Relacionat

La concessió dels parquímetres intel·ligents de Sant Julià es mira amb lupa

Caldrà veure si una vegada formalitzada l’adjudicació, i després que en l’obertura d’ofertes l’altra oferent ja manifestés discrepàncies en relació amb l’objecte social de Tecnologia Capital, el concurs acabarà judicialitzant-se o, per contra, l’enrabiada inicial quedarà en un no res, la tempesta es dissoldrà en un got d’aigua i tot plegat avançarà sense traves legals.

Comentaris (1)

Trending