La concessió dels parquímetres intel·ligents de Sant Julià es mira amb lupa

Els serveis jurídics del comú lauredià analitzen si les deficiències administratives que presenten els dos candidats a gestionar la zona blava són subsanables o cal deixar el concurs desert

Un dels actuals parquímetres a Sant Julià.
Un dels actuals parquímetres a Sant Julià. Toni Solanelles

Davant de qualsevol dubte o possibilitat que el concurs acabi a la Batllia, la concessió dels parquímetres lauredians que haurien de ser intel·ligents i haurien de renovar els actuals acabarà deserta. Ara per ara, els serveis jurídics del comú de Sant Julià està analitzant amb lupa si les deficiències que presentarien els dos candidats a gestionar la zona blava laurediana es poden subsanar. Si legalment es poden emplaçar les empreses a solucionar les anomalies es farà. En cas contrari s’eliminarà el candidat. Un o tots dos.

Tecnologia Capital (Paymeter) i Mavipark són les dues empreses que van presentar finalment proposta per fer-se càrrec dels parquímetres. El comú pretén renovar la flota de màquines de pagament de la zona blava. Perquè estan obsoletes i perquè es vol que incorporin noves funcionalitats a través d’una APP que serveixi no només per poder abonar la tarifa de la zona blava a distància sinó, també, perquè permeti, per exemple, adquirir les entrades de Naturlandia o del teatre, quan hi hagi funció al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Un parquímetre a l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià, aquest dijous.

Relacionat

Sant Julià preveu posar en marxa nous ‘parquímetres intel·ligents’ abans de final d’any

Segons que han confirmat diverses fonts, durant l’obertura dels plecs continents de les ofertes rebudes, ja es va posar de relleu i es va fer constar en acta que l’objecte social de Tecnologia Capital no abastava la totalitat dels treballs que s’han de fer. La firma sorgida del Niu d’Andorra Telecom a la Massana és una companyia bàsicament de creació d’APP. I en concret, una de gestió d’aparcaments. En concret, la companyia massanenca, segons el registre de societats, es dedica al desenvolupament de programes informàtics, de sistemes i de solucions informàtiques.

S’està mirant si el fet de no disposar d’un objecte social que contempli la totalitat dels treballs pels quals ha estat convocat el concurs es pot solucionar o no; en el marc d’aquesta anàlisi, segons les fonts, també s’haurien detectat deficiències en la segona de les ofertes

El concurs va més enllà de la simple APP. Cert que s’ha d’oferir una eina telemàtica, però en el marc del subministrament, la instal·lació i el manteniment de nous parquímetres. Sobre això, a priori, o almenys legalment, Paymeter no podria operar. Per tant, es va fer constar al seu dia, ja no es podia obrir el segon sobre de la proposta, la que contenia l’oferta econòmica, perquè teòricament no disposar d’una societat autoritzada per poder operar en aquells sectors que convé no seria subsanable.

El segon sobre, però, es va obrir pel cas de les dues propostes. I ara els servis jurídics lauredians, segons que han confirmat fonts comunals, estan analitzant la situació. Segons aquestes fonts, s’està mirant si el fet de no disposar d’un objecte social que contempli la totalitat dels treballs pels quals ha estat convocat el concurs es pot solucionar o no. En el marc d’aquesta anàlisi, segons les fonts, també s’haurien detectat deficiències en la segona de les ofertes i ara s’han d’acordar si es poden donar per bones les dues propostes o no. O si només una.

Si no es veu clar, si cap de les dues propostes no avancen, el concurs es declararà desert. Les fonts consultades han assegurat que tot i haver-se convocat el concurs per la via d’urgència, no es volen fer les coses mal fetes o sota risc d’acabar als tribunals. D’aquí que si la posició jurídica és més favorable a considerar que les deficiències detectades no són solucionables, es donarà el concurs per liquidat i es tornarà a convocar afinant aquelles coses del plec de bases que eventualment no quedessin prou clara.

Captura de pantalla del lloc web des del qual es té accés a la descàrrega de l'aplicació.

Relacionat

Una APP nascuda al Niu d’Andorra Telecom es perfila com la ‘gestora’ de la zona blava laurediana

I és que altres possibles candidats van declinar presentar-se al concurs. van desestimar presentar la seva oferta, atès que van considerar que el plec de bases era excessivament genèric i això podia portar a equívocs. En tot cas, sí que s’admet que no haver exposat entre les condicions quants parquímetres s’haurien d’instal·lar és un error. Però el fet de no haver anunciat quin percentatge de la recaptació de la zona blava està disposat el comú lauredià a cedir al gestor és volgut. Justament, segons les fonts, aquesta és una de les claus de volta del comú: qui menys part de la recaptació pretengui més opcions tindria d’acabar assolint la concessió.

Comentaris

Trending